Caroline Graham Hansen med krass kritikk på Twitter:

Barcelona-stjernen raser mot Klanen

Mener supportergrupperinga aldri skulle fått priser under Fotballfesten etter opptrinnet etter cupfinalen.

LITE TIL OVERS FOR KLANEN: Caroline Graham Hansen mener det er forkastelig at Vålerengas supportere vinner priser som årets supportere etter opptrinnet etter cupfinalen for kvinner i november. Foto: NTB/Scanpix
LITE TIL OVERS FOR KLANEN: Caroline Graham Hansen mener det er forkastelig at Vålerengas supportere vinner priser som årets supportere etter opptrinnet etter cupfinalen for kvinner i november. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter cupfinalen for kvinner for to uker siden, gikk en Vålerenga-supporter ut og kom med grov hets av LSK-spiller Therese Sessy Åsland på nettstedet Twitter. Åsland var en sentral aktør under cupfinaleseieren, og en scoringsfeiring fikk begeret til å koke over av et medlem i supportergrupperinga til motstanderen.

Den anonyme Twitter-kontoen, med et tydelig synonym som tilsa at den tilhørte et medlem av Klanen, kom med denne forkastelige meldinga:

«Da er det ingen bønn. Therese Sessy Åsland: Du er for feit til og kalles idrettsutøver!»

Spilleren tok selv et skjermbilde av meldinga, og delte den med følgende tekst:

«Fotball er følelser, fotball er kroppsspråk og fotball er samhold og idrettsglede. Me er alle forskjellige på kvar vår måte».

Responsen var overveldende, hvor også Vålerengas egen Twitter-konto tok full avstand fra hetsen.

Hetsen skapte reaksjoner i fotball-Norge, og Klanens talsmann, Erling Rostvåg, svarte overfor TV 2 på denne måten i det han ble konfrontert med det som hadde skjedd:

- Men uavhengig av om det er en Enga-supporter eller ikke, er vi selvfølgelige motstandere av kroppshets og tar avstand fra det, sa Rostvåg til TV 2.

- Klanen tok ikke avstand

Nå har saken fått ny oppmerksomhet.

Mandag kveld fikk Klanen prisen for årets supporterhistorie, både på kvinne- og herresiden under Fotballfesten, som tar et tilbakeblikk og deler ut priser for sesongen som har gått.

At Klanen mottok hyllest, har får Barcelona-stjerne Caroline Graham Hansen til å rase.

- Tross en god historie, synes jeg ikke det veier opp for den grove hetsen som de ga Therese Sessy Åsland under cupfinalen. Ikke tok Klanen særlig avstand fra det som skjedde heller, men uttalte seg på en måte i mediene om saken, der vi indirekte så at de mente hun fortjente det, «når hun feiret på den måten». Dette er rett og slett skuffende og lite gjennomtenkt. Vi skal ikke hylle mobbere og organisasjoner som maner til dårlige holdninger og hets i samfunnet, skriver landslagsspilleren på Twitter.

I kommentarfeltet har talsmann Rostvåg respondert med følgende melding:

- Klanen tok tydelig avstand, spilleren er kontaktet og det er jobbet på bakrommet. Det er langt mer handlekraft enn du vil finne hos de aller fleste supportergrupperinger. Om du har spørsmål rundt håndteringen, må du gjerne slå på tråden.

- Kjenner skikkelig hat

Andre i kommentarfeltet går ut mot Graham Hansen, og mener hun kun går etter Klanen fordi hun selv er tidligere Lyn-spiller.

Playmakeren har flere ganger uttalt seg kritisk mot klubben, og sa senest i 2018 at hun ønsket Vålerenga alt vondt.

- Jeg håper Vålerenga rykker ned, jeg. Jeg håper de driter seg skikkelig ut i år. Jeg sitter her og kjenner skikkelig hat. Jeg håper de rykker ned. Mitt største ønske er at de rykker ned. Jeg har vokst opp med et skikkelig hat. Jeg liker ikke ordet hat, men er det én gang jeg har lov til å si hat, er det med Vålerenga, år, sa Graham Hansen ifølge Aftenposten i 2018.

FORGUDER MESSI: Caroline Graham Hansen får se en egen tweet om Lionel Messi fra 2013. Reporter/video: Endre Lübeck / Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet Vis mer

Andre Twitter-brukere hyller Graham Hansen for at hun står opp mot det hun mener er mobbere. En bruker skriver:

- Prisverdig at du står opp for Therese Sessy Åsland.

Caroline Graham Hansen har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer