HELLER SOL: Xavi, Pedro, Leo Messi og de andre Barcelona-stjernene har fått ferie etter VM, og Vålerenga venter nå i spenning på å få se hvilke spillere som faktisk kommer til Ullevaal i slutten av juli. Foto: SCANPIX/AP/Manu Fernandez
HELLER SOL: Xavi, Pedro, Leo Messi og de andre Barcelona-stjernene har fått ferie etter VM, og Vålerenga venter nå i spenning på å få se hvilke spillere som faktisk kommer til Ullevaal i slutten av juli. Foto: SCANPIX/AP/Manu FernandezVis mer

- Barcelona-stjernene dropper VIF-kampen

Messi, Alves og de spanske VM-vinnerne har fått ferie.

||| (Dagbladet): Vålerengas store bursdagsgave til seg selv og fansen i år, er å ønske Barcelonas stjernegalleri velkommen til Ullevaal 29. juli.

Nå kan stjernenes ferieplaner snyte Valle-folket for festen.

VM-ferie
Lionel Messi og Dani Alves har ferie til 2. august, og samtlige av Barcelonas åtte spanske VM-gullvinnerne har fri enda en uke. Det forteller Carles Escolán, den spanske avisa Marcas Barcelona-korrespondent.

- Det er umulig å vite nå hvem som blir med, men de 13 spillerne som spilte VM kommer ikke til å dra til Norge for å spille mot Vålerenga. Valdes, Puyol, Pique, Busquets, Villa, Pedro, Iniesta, Xavi, Messi, Caceres, Abidal, Alves og Marquez har ferie alle sammen, fastslår Escolan overfor Dagbladet.

Ber om svar
VIFs administrerende direktør Pål Breen bekrefter at klubben nå presser på for å få vite hvilket lag katalanerne vil stille.

- Dette er fortsatt usikkert, og vi får ikke noe endelig svar av dem på hvem som er i troppen før den 25. eller 26. juli. Men vi har vært i kontakt med Barcelona, og tror og håper at de fortsatt snakker med noen av enkeltspillerne du nevner, slik at noen av dem blir med, sier Breen til Dagbladet.

- Hva betyr det for opplegget om ingen av de nevnte blir med?

- Vi hadde jo selvfølgelig ønsket å få se alle stjernene. Men Barcelona kommer uansett med en knallsterk stall. Den dårligste spilleren i troppen er vel bedre enn flere av de beste vi kan vise til her i Norge, sier Breen.

Avtale
Treningskampen har allerede blitt lagt på is en gang tidligere i år, da Barcelona ikke kunne garantere at førstelagsspillerne ville komme.

Før oppgjøret 29. juli har Barcelona lovet å stille med det beste laget «de har tilgjengelig», men et langt og vellykket VM for de spanske mesterne har slitt på stjernene, og trener Pep Guardiola ønsker at de skal fokusere på hvile i minst to uker til.

- Jeg sa til Lionel Messi at han kan komme tilbake når han vil, forteller Guardiola.

Hva gjelder de spanske spillerne, tviler Barcelona-treneren på at de engang blir klare til den planlagte landskampen mot Mexico — 11. august.

- Det må brukes sunn fornuft. Men jeg tror ikke spillere som har ferie til den 9., kan spille den 11., sier han.

Zlatan trolig på plass
I 28-mannstroppen som møttes til sommerens første trening i går formiddag, var det bare 11 førstelagsspillere og 17 spillere fra B-laget.

Likevel vil Klanen fortsatt kunne pipe ut store navn som Zlatan Ibrahimovic, Bojan Krkic og Seydou Keita.

Barcelonas kamp mot Vålerenga er den eneste treningskampen laget spiller i Europa i år, før de drar videre på Asia-turné 3. august. Den første viktige datoen kommer 14. august, med supercupfinalen mot Sevilla.

Det er under 4000 billetter igjen til kampen på Ullevaal. Billettene selges til 495 kroner på kortsiden og 595 kroner på langsiden.

PS! Ifølge TV 2 vil Barcelona offentliggjøre troppen i morgen.