TILBAKEFALL: Barcelona-trener Tito Vilanova opererte i fjor vekk en svulst i ørespyttkjertelen, men har nå fått et tilbakefall. Foto: AFP PHOTO / JOSEP LAGO
TILBAKEFALL: Barcelona-trener Tito Vilanova opererte i fjor vekk en svulst i ørespyttkjertelen, men har nå fått et tilbakefall. Foto: AFP PHOTO / JOSEP LAGOVis mer

Barcelona-treneren kreftrammet igjen

- Som regn fra skyfri himmel, sier ekspert.

(Dagbladet): I oktober i fjor ble det oppdaget en svulst i ørespyttkjertelen til nåværende Barcelona-trener Tito Vilanova.  I november ble han operert, og retuernete til jobben som Guardiolas assistent bare et par uker etter.

Nå melder El Mundo Deportivo - og flere andre aviser - at Vilanova har fått et tilbakefall.

Barcelona har ikke bekreftet nyheten ennå, men opplyste tidligere i dag at de har avlyst en årlig julemiddag for medier og sponsorer.

- Da det ble avlyst begynte katelanske aviser å grave litt mer mer for å finne ut hvorfor. Da kom denne nyheten, sier C Mores La Liga-ekspert Petter Veland til Dagbladet.

Nyheten om Vilanova kommer dagen etter at Eric Abidal fikk grønt lys til å spille fotball igjen etter å ha vært rammet av kreftssykdom.

- Den mentale balansen i Barcelona får seg nå en skikkelig test. I går fikk de nyheten om at Abidal var frisk, og så våkner de opp til dette som kommer som regn fra skyfri himmel, sier Veland.

Ifølge flere medier har Barcelona allerede sett seg om etter en erstatter for Vilanova i perioden han er ute.

- Jeg regner med at det vil være en person som allerede er knyttet til Barcelona-systemet. Det kan være at assistenten overtar eller noe slikt. Vi får vente og se til Barcelona kommer med en uttalelse i løpet av dagen, sier Veland.

Ifølge spanske medier vil en pressemelding kommer i fem-seks-tiden etter at spillerne er informert om alt det som skjer fremover. Kveldens trening skulle etter planen være åpen det første kvarteret, men den er nå lukket.

Barcelona er fremdeles ubeseiret i La Liga med Vilanova som manager. De leder ligaen med ni poeng ned til Atletico Madrid, og 13 poeng ned til Real Madrid.