Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spansk fotball

Barcelona-treneren sparket

Quique Setién er klubbens nye trener.

FERDIG: Ernesto Valverde. Foto: NTB Scanpix
FERDIG: Ernesto Valverde. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Barcelona-trener Ernesto Valverde har fått sparken i kveld. Det melder klubben. Noen minutter seinere bekreftes det at Quique Setién er klubbens nye trener.

Valverde fikk 163 kamper som Barcelona-sjef. 108 av dem endte med seier, og Valverde sikret fire trofeer: To La Liga-titler, ett i den spanske cupen og ett i supercupen.

Spanske Setién (61) har på sin side signert en kontrakt som strekker seg til 2022. 61-åringen har tidligere trent blant andre Lugo, Las Palmas og Betis.

NY SJEF: Quique Setién. Foto:  REUTERS/Marcelo Del Pozo
NY SJEF: Quique Setién. Foto: REUTERS/Marcelo Del Pozo Vis mer

Han er en av de mest erfarne trenerne i spansk fotball.

Tidligere mandag slo flere klubbikoner ring rundt Valverde, da ryktene om at han var ferdig allerede hadde nådd høy fart.

Barcelona skal ha forhørt seg med klubblegenden Xavi om å ta over umiddelbart, men spanjolen takket nei. Han trener i dag Al-Sadd, og ville visstnok ikke gå inn i trenerrollen midt i sesongen.

I tillegg skal en annen grunn være at han synes det er respektløst overfor Valverde å ta jobben hans på den måten.

Barcelona har siden sommeren 2017 vært ledet av Valverde. Han har ledet klubben til to strake seriegull, i tillegg til at han ledet dem til cupgull i 2018.