INGEN MIRAKEL UTEN GUD: Lionel Messis fravær og savnet av Pep Guardiola er samtaleemnene dagen derpå i spanske aviser. Foto: AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU / NTB Scanpix
INGEN MIRAKEL UTEN GUD: Lionel Messis fravær og savnet av Pep Guardiola er samtaleemnene dagen derpå i spanske aviser. Foto: AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU / NTB ScanpixVis mer

- Barcelona trenger en revolusjon

Savnet av Messi og Guardiola er tema i spanske aviser.

(Dagbladet): Bayern München vartet opp med en maktdemonstrasjon av de sjeldne da Barcelona ble feid av banen med 0-7 sammenlagt i Champions League. Aldri tidligere har forskjellen vært større resultatmessig mellom to semifinale-lag i turneringen.

Barcelona har lenge blitt sett på som et skoleeksempel på hvordan fotball skal spilles, og den såkalte «tiki taka»-stilen har blitt hyllet av fotballelskere. Derfor var det nok en tankevekker for flere at Bayern München klarte å stilne et av de mest suksessfulle angrepslagene de siste fem årene.

Marca skriver at det verste tapet i europeisk historie vil føre til en debatt rundt Barcelona. Hva er laget uten Pep?, spør avisa, og sikter til Pep Guardiola som ga seg som manager for den katalanske klubben før inneværende sesong. Marca mener at Barcelona trenger en revolusjon med Guardiola borte.

Spanjolen var trener for Barcelona i fire år, og skal paradoksalt nok ta over nettopp Bayern München fra og med neste sesong. Avisa peker også på skadeproblemer på sentrale spillere som Mascherano, Puyol, Busquets og Messi samt sykdommene til Tito Vilanova og Eric Abidal som uromomenter.

Styrke laget Det er ventet at Barcelona vil være ute etter å styrke laget i flere ledd før neste sesong, noe Gerard Pique er enig i.

- Når et lag er så overlegent som Bayern har vært, må du bare gratulere dem. Vi kom til kort. Nå må vi forberede oss på å avgjøre ligaen så fort som mulig. Neste sesong må vi ta noen avgjørelser, sier Pique til Marca.

Barcelona-trener Tito Vilanova er imidlertid ikke enig i at klubben trenger å hente mange spillere for å kjempe om det gjeveste troféet neste sesong.

- Alle spillerstaller blir styrket foran sesongen. Her om dagen sa jeg at vi ikke trenger å gjøre så mange forandringer, men bygge opp igjen de spillerne vi allerede har, mener Barcelona-treneren.

- Uten Gud, ingen mirakel Den spanske avisa Sport valgte å fokusere på Lionel Messi på forsiden, med tittelen: «Uten gud var det ingen mirakel». Det var ventet at argentineren skulle starte kampen, men 25-åringen fikk ikke en gang spille. Messi har slitt en stund med en hamstringskade.

Barcelona-trener Tito Vilanova sier Lionel Messi ikke følte seg i toppslag foran kampen i går, og angrer ikke på at han hvilte stjernespilleren.

- Han trente tirsdag og onsdag, men følte seg ikke i slag. Han er en eksplosiv spiller og det var en fare for at han ville forverre hamstringskaden. Under slike forhold kunne han ikke hjelpe laget, forklarer Barcelona-treneren.