- Barcelona trenger keeper

John Carew satt sammen med gamle Valencia-venner på Mestalla da Espen Johnsen reddet Spania til fortvilelse. Etter kampen møtte han Dagbladet på restaurant.

VALENCIA (Dagbladet): - Espen (Johnsen) spilte en døråpner av en fotballkamp, sier John Carew. Det er slike prestasjoner som blir lagt merke til ute i Europa. Og spesielt her i Spania.

- Barcelona har jo manglet en god målvakt i mange år. De trenger virkelig en god keeper.

Natt til i går, på favorittrestauranten Pavarotti midt i sin gamle hjemby, var John Carew full av begeistring overfor den nye norske fotballhelten. Roma-spissen påsto at han aldri har sett maken til keeperspill.

Irriterte Carews venner

Og han var ikke alene om det - ifølge Carew gjorde Espen Johnsens mange fantomredninger det vanskelig å være norsk på tribunen.

Fordi Carews venner rett og slett ble forbannet på den levende norske veggen.

- De ble irriterte og sinte, gliser John.

- Et stykke ut i andre omgang ble det liksom - å nei, ikke nå igjen.

For de skjønte ikke hvordan han kunne ta alt som kom - mye av det var jo ferdigscoret.

- Det sier seg sjøl at prestasjonen han gjorde, vil bety enormt mye for framtida hans.

John Carew spilte sammen med Espen Johnsen på U15- og U16-lagene til Norge. Han kjenner Rosenborg-keeperen som en kjempegutt. Og derfor handlet Carews glede natt til i går like mye om Espen Johnsens internasjonale gjennombrudd som det handlet om fantomredningene til videre EM-spenning.

Redningene som tar spenningen og den endelige avgjørelsen til Ullevaal Stadion onsdag kveld.

- Espen fortjener det så inderlig. Han er en skikkelig fin fyr, så langt unna ei fotballklyse som det er mulig å komme - hvis du skjønner hva jeg mener, sier Carew.

- Jeg er veldig glad på hans vegne. Og det må du hilse ham og si - jeg får ikke anledning til å gjøre det sjøl. Jeg har andre ting å ta meg av her i Valencia før jeg reiser tilbake til Roma (i dag).

Dagbladet overbrakte hilsenen på pressekonferansen i går.

- Tusen takk, det er veldig hyggelig at John sier det han sier, repliserer Espen Johnsen, som likevel nekter å snakke om en framtidig proffkarriere.

- Mine egne ambisjoner vil jeg holde for meg selv, sier han.

Ikke comeback - ennå

John Carew kom sammen med agent og rådgiver Per A. Flod til Valencia for å se Spania- Norge og for å hilse på gamle venner. De kom ikke for å ta kontakt med Norges Fotballforbund og Nils Johan Semb i et forsøk på å løse den godt gående konflikten. Og derfor møtte de ikke verken norske spillere eller ledere på Mestalla.

- Jeg skal ikke snakke med Nils Johan (Semb), sier Roma-spissen. - Det er ikke derfor jeg er her. Jeg har andre ting å ta meg til mens jeg er i Valencia.

John Carew har fortsatt huset han bodde i som Valencia-spiller. Det er bare bilen som er solgt.

- Hva med Oslo og Ullevaal onsdag kveld?

- Jeg skulle gjerne vært der, men det går ikke, sier John Carew.

...OG SÅ VAR DET BARE Å LE: Espen Johnsen legger ikke akkurat skjul på at han satte pris på å lure Razl. - Jeg måtte bare glise etterpå, sa han natt til søndag.