STERK BORTESEIER: David Villa og Barcelona kunne juble for en sterk borteseier i Bilbao, men et skår i gleden var det at superspissen ble utvist på tampen.'Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / Ander Gillenea
STERK BORTESEIER: David Villa og Barcelona kunne juble for en sterk borteseier i Bilbao, men et skår i gleden var det at superspissen ble utvist på tampen.'Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / Ander GilleneaVis mer

Barcelona utnyttet realt sjansesløseri

Klatret forbi erkerivalen, mens Valencia inntok tabelltoppen.

|||(Dagbladet): Lille Levante hjalp naboklubben Valencia til tabelltopp og Barcelona forbi erkerival Real Madrid  da stjernegalleriet fra hovedstaden aldri fikk brodert seg gjennom de nyopprykkedes forsvarsmur.

For mens Levante frustrerte José Mourinhos stjernespekkede mannskap og greide 0-0 på hjemmebane, gjorde Valencia sin jobb og vant 2-0 borte mot Sporting Gijon tidligere lørdag.  Scoringer av Mehmet Topal og Roberto Soldado sørget for at gjestene hadde en tomålsledelse allerede etter ti minutter.

— Spillerne har begynt å forstå at laget, og ikke de individuelle spillerne, er den viktigste faktoren for å få en god start, sa Valencia-trener Unai Emery.

Barcelona sløste også med sjansene på San Mames i Bilbao, men fikk uttelling da David Villa fant Seydou Keita med en genial flikk 10 minutter etter pause. Et heldig langskudd fra Xavi trygget ledelsen kvarteret før slutt, men Igor Gabilondo sørget for noen spennende overtidsminutter da han reduserte kort tid før slutt mot bortelagets 10 mann etter at Villa fikk marsjordre.

Spenningen ble imidlertid utløst like etterpå da Sergio Busquets fastsatte sluttresultatet til 1-3.

Dermed topper Valencia spansk 1. divisjon etter fem spilte kamper med sine 13 poeng, poenget foran Barcelona, som igjen er ett poeng foran treer Real Madrid.

Måltørke
Real Madrid er fortsatt ubeseiret, og holdt nok en gang nullen, men slet med å få fram kvalitetene i laget mot Levante, som bare er verdt knapper og glansbilder sammenlignet med hovedstadsklubbens dyrinnkjøpte spillerstall.

Real var mestscorende med 102 mål i ligaen sist sesong, men så langt er det bare blitt seks mål på de fem første kampene.

SJANSESLØSERI: Gonzalo Higuain har hatt en lei tendens til å sløse med sjansene i sesonginnledningen. Mens de på tilsvarende tidspunkt i fjor hadde scoret 16 mål, viser fasiten i år bare seks fulltreffere på fem kamper.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / JOSE JORDAN
SJANSESLØSERI: Gonzalo Higuain har hatt en lei tendens til å sløse med sjansene i sesonginnledningen. Mens de på tilsvarende tidspunkt i fjor hadde scoret 16 mål, viser fasiten i år bare seks fulltreffere på fem kamper.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / JOSE JORDAN Vis mer

— Det er ikke normalt at et lag trenger så mange målsjanser. Det er selvfølgelig noe som bekymrer meg. Man må score mål for å vinne kamper, og vi har mistet noen poeng. Det er ikke kvaliteten på spillerne som er problemet, for de er vant med å score mange mål, sa Mourinho.

Oppgjøret var på mange måter som den berømte kampen mellom David og Goliat. Real Madrid tjener mest penger av alle klubber i verden, mens Levante senest på torsdag kom seg ut av finansiell administrasjon.

Laget fra Valencia hadde sluppet inn ti mål på sine fire første kamper i comebacksesongen på toppnivå, men lyktes med å trekke ned tempoet i 90 minutter mot Cristiano Ronaldo og co.

Den portugisiske verdensstjernen spilte en god kamp, men måtte som så ofte før, tåle tøff behandling fra motstanderne. Real Madrids lege José Carlos Hernandez ble bortvist fra benken til gjestene etter å ha protestert på en forseelse som ble begått mot Ronaldo.

(Dagbladet.no/NTB)

SERIELEDER: Valencia inntok tabelltoppen etter Real Madrids sjansesløseri.Foto: SCANPIX/EPA/ALBERTO MORANTE
SERIELEDER: Valencia inntok tabelltoppen etter Real Madrids sjansesløseri.Foto: SCANPIX/EPA/ALBERTO MORANTE Vis mer