VANT EL CLASICO: Cesc Fabregas scoret det tredje målet til Barcelona og feiret med Lionel Messi. Kampen endte 3-1. Foto: REUTERS/Susana Vera
VANT EL CLASICO: Cesc Fabregas scoret det tredje målet til Barcelona og feiret med Lionel Messi. Kampen endte 3-1. Foto: REUTERS/Susana VeraVis mer

- Barcelona vant på en dårlig dag

Ekspert mener Real Madrid kunne avgjort serien med seier.

(Dagbladet): Barcelona vant 3-1 borte mot Real Madrid og overtok serieledelsen i Spania.

Canal+ sin ekspert på spansk fotball, Petter Veland, mener serien kunne vært avgjort hvis Real Madrid hadde tatt alle tre poengene.

- Real Madrid ble regnet som favoritter før kampen fordi de har vunnet alt de siste månedene. Hvis Real Madrid hadde vunnet kampen, og samtidig vunnet hengekampen mot Sevilla, tror jeg serien ville vært avgjort allerede nå, sier Veland til Dagbladet.

Da ville Real Madrid hatt ei luke på ni poeng til rivalen. I stedet ligger nå klubbene likt med 30 poeng, mens laget fra hovedstaden har en kamp mindre spilt.

Barcelona favoritter - Nå er Barcelona favoritter til å vinne serien. Jeg tror dette er et slags vendepunkt i serien. Fram til nå har Real Madrid hatt momentumet. Når vi i slutten av sesongen vil se tilbake på hva som har skjedd, tror jeg det er kampen i dag som har vippet seriegullet til Barcelonas fordel, sier Veland.

En duell i kampen var mellom stjernene Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. Begge sto med 17 scoringer før avspark - og begge gikk målløse av banen.

Likevel er ikke Veland i tvil om hvem som spilte best.

- Igjen er det Messi som dukker opp i de store anledningene. Messi var ikke god i dag, men han er tross alt innblandet i flere av målene, sier Veland.

Merkelig laguttak Til tross for en meget sterk 3-1-seier på bortebane mot erkerival og serieleder Real Madrid, vil ikke Veland skryte for mye av Pep Guardiolas mannskap.

- De spiller kanskje ikke en veldig god kamp, men det gir et bilde på hvor gode Barcelona faktisk er. Jeg er overrasket over at Real Madrid gir fra seg ledelsen etter at de nesten starter kampen med 1-0. Barcelona vant på en dårlig dag, sier Veland.

- Hva overrasket deg mest i kampen?

EKSPERT: Petter Veland mener Real Madrid kunne avgjort serien med seier mot Barcelona 
Foto: Canal+
EKSPERT: Petter Veland mener Real Madrid kunne avgjort serien med seier mot Barcelona Foto: Canal+ Vis mer

- Mest overraskende er det at Real Madrid starter med Fabio Coentrão som høyreback. Det var det ingen som hadde trodd, og alle mente at Álvaro Arbeloa var en mer opplagt kandidat. Sett i ettertid er Coentrão innblandet i to av målene til Barcelona. Den spilleren som utmerket seg mest positivt er Sergio Busquets. Han jobbet knallhardt og var viktig for Barcelona, sier Veland.

- Hvordan tror du Mourinho takler tapet?

- Mourinho virket rolig underveis i kampen. Det gjorde for så vidt flere av spillerne også. Jeg tror han har lært av sine tidligere feil, og at han ikke hadde råd til å klikke sånn som sist, sier Veland.

Mens Karim Benzema scoret Real Madrids mål etter bare 20 sekunder, ødela Alexis Sanchez, Xavi og Cesc Fabregas kvelden for hjemmelaget.

- Det er en veldig spesiell kveld for laget og meg selv. Jeg vil alltid huske denne kvelden, skrev målscorer Fabregas på Twitter etter kampen.

Real Madrid-spillerne deppet etter tapet og mente den tidlige scoringen etter pause ødela kampen.

- Vi startet omgangen bra, men fikk en smell. Vi angrep og det er synd vi ikke klarte å forsvare 1-0-ledelsen. Vi er ikke fornøyd med dette resultatet, men vi vet at serien er langt fra avgjort. Vi må stå på videre, sier Xabi Alonso til klubbens hjemmeside.