Barcelona vant rettssak mot Arsenal-spiller

Liverpool neste?

(Dagbladet.no): Det kan koste å bytte klubb, selv om du er tenåring uten proffkontrakt. Det har Arsenals Fran Merida fått erfare.

Barcelona er tilkjent 3,2 millioner euro, eller 25 millioner kroner, fra 17-åringen i et sivilt søksmål i Spania, melder nyhetsbyrået AP.

Det ventes at Arsenal betaler summen for tenåringen. Barcelona gikk til sak mot midtbanespilleren etter at han stakk til London og Arsenal i fjor sommer, på tross av at han som 14-åring undertegnet en intensjonsavtale om proffkontrakt med den spanske storklubben.

Merida hadde vært i Barcelona siden han var 11 da han fikk tilbud om en fireårskontrakt med Arsenal. Han fulgte da i fotsporene til Cesc Fabregas. 20-åringen dro også dro til Arsenal som 16-åring og er nå en nøkkelspiller på Emirates.

Merida har allerede debutert for Arsenal, han spilte i ligacupen mot Newcastle i september, og omtales på Arsenals hjemmeside som en kreativ og teknisk midtbanespiller - som både kan spille sentralt og på venstresiden.

Barcelona liker dårlig at engelske klubber rapper talenter. I sommer reiste tenåringsspissen Daniel Pacheco til Liverpool. nå spiller han på U18-laget til anfieldklubben.

Barcelona ønsket i dag ikke å bekrefte at de også går til sak mot Liverpool eller Pacheco.

SØLV I VM-SLUTTSPILLET: Fran Merida spilte hele U17-finalen mot Nigeria i Sør-Korea i september. Spania tapte på straffer og tok sølvet i VM. Foto: Scanpix/Afp
SØLV I VM-SLUTTSPILLET: Fran Merida spilte hele U17-finalen mot Nigeria i Sør-Korea i september. Spania tapte på straffer og tok sølvet i VM. Foto: Scanpix/Afp Vis mer
Barcelona vant rettssak mot Arsenal-spiller