- Barcelona vil ha Riise

Ifølge ei engelsk avis vil Barcelona betale 68 millioner kroner for John Arne Riise.

Det er avisa

Daily Star som melder om den spanske interessen for Norges venstrekant. Barcelona-sjef Luis van Gaal skal ha bestemt seg for at Liverpool-backen er spilleren som kan snu den begredelige ligastarten for det katalanske laget.

Barcelona skal være villige til å by 68 mill. kroner for ålesundgutten, som kostet Liverpool omlag 45 mill. kroner da han ble hentet fra franske Monaco for to år siden.

Barcelonas venstreback Fernando Navarro ødela korsbåndet i kneet i helga, og Riise skal være håndplukket som erstatteren i storklubben.

Ifølge avisa kan Riise bli fristet til et klubbskifte fordi han ikke lenger starter hver eneste kamp på Anfield. De tre siste ligakampene har nordmannen

slitt benken for de helrøde

.

Det er ikke første gang Riise kobles til den spanske klubben. Før landskampen mot Sverige i vår fortalte agent Einar Baardsen til Dagbladet.no at

representanter for Barcelona hadde tatt kontakt om rødluggen

.

I ettertid viste det seg at Barcelona-kontakten bare var en spansk agent som påsto han hadde bånd til klubben.

- Dette tar jeg med en klype salt. Jeg var senest i går i kontakt med Liverpool-direktør Rick Perry, og hørte ingenting om dette, sier agent Einar Baardsen til Dagbladet.no i formiddag.

Agenten har også en forklaring på at Riise ikke har spilt i førsteelleveren i det siste.

- Han har slitt med sykdom en stund. Nå er han imidlertid frisk igjen, sier Baardsen.

Riise sjøl har tidligere sagt at han gjerne blir i Liverpool ut karrieren.

- Jeg stortrives i Liverpool, og tanken om å dra derfra har ikke streifet meg. Jeg blir der i minst fem år til, så lenge kontrakten min løper, sa Riise til Dagbladet i sommer.

(Dagbladet.no)

<B>PÅ BENKEN:</B> John Arne Riise har scoret tre ligamål for Liverpool, men har måttet nøye seg med benken den siste tida.