Barcelona vil inn i Major League

Fristes av USA-markedet.

(Dagbladet.no): Barcelona er allerede en av verdens største fotballklubber, men USA har ennå ikke blitt helt underlagt katalanernes føtter.


Det har den spanske klubben lenge tenkt å gjøre noe med, og nå planlegger Nou Camp-ledelsen å starte et lag i den amerikanske fotballigaen Major League (MLS), melder FCBarcelona.com.

Til Miami

President Juan Laporta er i Miami i dag, og vil avdekke planene som skal gjøre Barcelona til den første europeiske klubben med direkte tilknytning til MLS.

- Ideen er å sette opp et investeringsselskap som involverer FC Barcelona og investor Marcelo Claure, heter det i meldingen på hjemmesidene.

Marcelo Claure er bosatt i Miami, og leder en gruppe av amerikanske investorer. Han eier fra før den bolivianske klubben Bolivar, som allerede er en av Barcelonas samarbeidspartnere.

Major League planlegger å utvide serien med to nye såkalte «franchises» fra 2010, og det er en av disse Barcelona nå er interesserte i.

Hjemmebane i Florida

Barcelona vil inn i Major League

Det er foreløpig ikke bestemt hvor den nye klubben vil holde til, men investorene er i forhandlinger om å spille hjemmekampene på Florida State Universitys stadion.

Det er heller ikke klart om den nye klubben vil beholde Barcelonas klubbfarger, men ifølge nettsidene er planen å finne noe som kan identifiseres med «FC Barcelona, Miami, Katalonia og det amerikanske kontinent».

Barcelona tegnet allerede i mai en strategiavtale med MLS som er ment å øke sponsor- og handelsamarbeid mellom klubben og den amerikanske ligaen.

Katalanerne skal også etter planen spille seks oppvisningskamper i USA over de neste fem årene, og klubben fra Camp Nou gjorde to av dem unna i sommer.

INNTAR USA: Barcelona sparket i gang samarbeidet med Major League med to oppvisningskamper i USA i august, nå planlegger klubben en enda større satsning i Statene. Her er det Thierry Henry og Samuel Eto\'o som går foran. Foto: AP/SCANPIX
INNTAR USA: Barcelona sparket i gang samarbeidet med Major League med to oppvisningskamper i USA i august, nå planlegger klubben en enda større satsning i Statene. Her er det Thierry Henry og Samuel Eto\'o som går foran. Foto: AP/SCANPIX Vis mer
HANDS? College-laget Florida State Seminoles spiller sine hjemmekamper på Bobby Bowden Field at Doak Campbell Stadium i Florida. Også Barcelona er i forhandlinger om å komme til Florida State, men om dette blir hjemmebanen er foreløpig usikkert.
AMERIKANSK SAMARBEID: Barcelona-kaptein Carlos Puyol fikk æren av å ringe i åpningsbjella på New York-børsen i august, kanskje flaks at det var litt før finanskrisen satte inn.