Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Barcelona vil ta Turan-saken inn for CAS

Vil ha tyrkeren spilleklar.

VENTER PÅ Å SPILLE: Barcelona vil trekke inn Idrettens Voldgiftsrett (CAS) i kampen for å få sommersigneringen Arda Turan spilleklar på denne siden av nyttår. Foto: EFE/Alejandro Garcia
VENTER PÅ Å SPILLE: Barcelona vil trekke inn Idrettens Voldgiftsrett (CAS) i kampen for å få sommersigneringen Arda Turan spilleklar på denne siden av nyttår. Foto: EFE/Alejandro Garcia Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barcelona vil trekke inn Idrettens Voldgiftsrett (CAS) i kampen for å få sommersigneringen Arda Turan spilleklar på denne siden av nyttår.

Det bekreftet den katalanske fotballstorheten selv onsdag.

Slik ting står nå, får ikke Barcelona registrert tidligere Atletico Madrid-spiller Turan før overgangsvinduet åpner i januar. Årsaken er at klubben er ilagt straff for å ha brutt Det internasjonale fotballforbundets regelverk rundt overganger for yngre spillere.

Barcelona fikk forbud mot å registrere nye spillere i to påfølgende overgangsvinduer som følge av regelbruddet. Straffen var i utgangspunktet avtjent da sommerens overgangsvindu stengte.

Etter at midtbanespiller Rafinha pådro seg en alvorlig kneskade i forrige måned, anmodet klubben Det spanske fotballforbundet (REF) om å godkjenne at Turan erstatter Rafinha i klubbens spillertropp allerede nå. Foreløpig har man ikke nådd fram med dette ønsket.

Regelverket åpner imidlertid for at spillere kan registreres selv om overgangsvinduet er stengt - forutsatt at det foreligger særskilte omstendigheter som alvorlige skader.

Onsdag bekreftet Barcelona at klubben ikke har fått svar på den siste henvendelsen som ble sendt FIFA fredag. I mangel av svar vil det nå bli sendt et brev til FIFAs ankeutvalg, og deretter vil det bli tatt kontakt med CAS.

Voldgiftsretten i Lausanne løser idrettslige tvister, og avgjørelsene har samme tyngde som dommer i sivile domstoler.

Barcelona er i store skadeproblemer om dagen. Ikke bare er Rafinha skadd, men Lionel Messi og Andrés Iniesta er også ute i flere uker.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!