Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Barcelonas anke avslått i CAS. Får ikke kjøpe spillere før i 2016

Kan dermed heller ikke kjøpe Ødegaard før i 2016.

SØREN: Barcelona fikk sin anke avslått også i Idrettens voldgiftsrett (CAS). Fotballklubben får dermed ikke hente nye spillere i de neste to overgangsvinduene. Foto: AP Photo/Petros Karadjias
SØREN: Barcelona fikk sin anke avslått også i Idrettens voldgiftsrett (CAS). Fotballklubben får dermed ikke hente nye spillere i de neste to overgangsvinduene. Foto: AP Photo/Petros Karadjias Vis mer

Barcelona fikk sin anke avslått også i Idrettens voldgiftsrett (CAS). Fotballklubben får dermed ikke hente nye spillere i de neste to overgangsvinduene.

Barca er blant storklubbene som har hatt Martin Ødegaard (16) på ønskelisten, men nå må spanjolene vente minst et år på å kunne slå kloa i Strømsgodsets juvel. Det norske stortalentet var på besøk i Barcelona tidligere i måneden.

Flere spanske medier, deriblant den lokale sportsavisen AS , gjenga tirsdag dommen fra CAS, der Barcelonas annen anke blir avvist. Klubben ble i april straffet for å ha brutt reglene for kjøp av mindreårige fotballspillere.

Det betyr at kjøpsnekten blir opprettholdt, og Barcelona får verken hente spanske eller utenlandske spillere før tidligst i januar 2016. Klubben kan fortsatt selge spillere.

Vil anke på nytt Både CAS og Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har valgt å opprettholde hele straffen som ble bestemt av FIFA allerede i april. Det betyr at Barcelona også må betale 3,4 millioner kroner (450.000 sveitserfranc) i bot.

- Samtidig som vi respekterer sportsinstitusjonene, vil klubben uttrykke sin fullstendige uenighet med avgjørelsen, skriver Barcelona på sitt nettsted.

Klubben henviser blant annet til brister mellom spansk lovgivning og FIFAs regelverk. Den mener at nettopp Barcelona-modellen har vært til inspirasjon for lag verden over når det kommer til utdanning av unge spillere.

CAS er i utgangspunktet siste ankeinstans, men Barcelona opplyser at de vil studere og evaluere hvilke rettslige muligheter de stadig har. Blant annet vil klubben undersøke om den kan anke CAS-avgjørelsen i det sveitsiske rettssystemet.

Seks forsterkninger Straffen kommer etter regelbrudd tilknyttet ti utenlandske spillere under 18 år i perioden 2009 til 2013. FIFAs regelverk forteller at spillere kan flyttes internasjonalt først når de er over 18 år, men unntak av tre begrensede omstendigheter som først må vurderes av et av forbundets underutvalg.

Barcelona anket først dommen inn for FIFAs klageorgan. Den ble avvist i august, men gjennom sommeren kunne storklubben hente spillere da ankebehandlingen pågikk. Både Luis Suárez, Ivan Rakitic, Jérémy Mathieu, Thomas Vermaelen, Marc-André Ter Stegen og Claudio Bravo kjøpt.

- CAS-panelet legger særlig vekt på at Barcelona har brutt reglene når det gjelder å beskytte mindreårige og registreringen av disse til fotballakademier. Som en følge av dette, er FIFAs avgjørelse opprettholdt til det fulle, skriver Idrettens voldgiftsrett.

Spanias fotballforbund ble ilagt en bot på nesten 4 millioner kroner som følge av Barcelonas overtramp.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media