Barcelonas frekke straffespark gikk faktisk ikke etter planen

Luis Suarez stjal oppmerksomheten til Neymar.

(Dagbladet): Barcelona lekte seg til en 6-1-seier over Celta Vigo i går, men det var et straffespark som skapte overskrifter i fotball-Europa.

For Lionel Messi valgte å sentre ballen til lagkamerat Luis Suarez i stedet for å skyte selv fra krittmerket. Et morsomt påfunn mener noen, dårlig sportsånd mener andre.

Likevel har det i ettertid kommet fram at ballen aldri var ment for Luis Suarez. Det var Neymar som egentlig skulle motta kula fra Messi.

- Ballen var ment for meg, vi hadde øvd på det på trening, sier Neymar til Barcelona TV, gjengitt av Daily Mail.

- Leo og jeg hadde øvd, men Luis var nærmere og han scoret. Vårt vennskap er det viktigste. Det har ikke noe å si hvem som scorer målene, det viktigste er at vi vinner kamper, sier Neymar videre.

MISLYKKET: Robert Pires var aldri nær ballen da han skulle spille den til Thierry Henry fra krittmerket i 2005. Foto: NTB Scanpix
MISLYKKET: Robert Pires var aldri nær ballen da han skulle spille den til Thierry Henry fra krittmerket i 2005. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Brasilianeren mente tilskuerne ikke var vitne til noe historisk på Camp Nou i går da han fikk spørsmålet, noe historien også viser.

De daværende Arsenal-spillerne Thierry Henry og Robert Pires forsøkte på det samme stuntet i 2005, men det ble mislykket. Det ble imidlertid suksess da Johan Cruyff sendte ballen til Jesper Olsen på liknende måte i 1983.

Belgiske Rik Coppens og Andre Piters var sannsynligvis de første som utførte et liknende straffespark helt tilbake i 1957 - mot Island. Også da ble det scoring, etter at duoen spilte ballen til hverandre to ganger før avslutningen.

Neymar måtte også svare på beskyldninger om at Barcelona viste mangel på respekt ved å score på den spesielle måten.

- Det er en lovlig måte å ta straffespark på. Noen vil like det mer enn andre, men i denne klubben handler det om å nyte tilværelsen og glede fansen vår med fantastisk fotball, sier Neymar.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram