Barcelonas kjøpefest over - anken avvist

Anker avgjørelsen til Idrettens voldgiftsrett (CAS).

 KJØPENEKT:  Barcelona hentet Luis Suarez denne sommeren. Fra og med januar 2015 må den spanske giganten klare seg med de spillerne de har. Foto: NTB Scanpix.
KJØPENEKT: Barcelona hentet Luis Suarez denne sommeren. Fra og med januar 2015 må den spanske giganten klare seg med de spillerne de har. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

(Dagbladet): Fifa avviste i dag Barcelonas anke. Den spanske giganten fikk en straff av det internasjonale fotballforbundet, som innebærer kjøpenekt i to overgangsvinduer.

Denne straffen har blitt utsatt - og gitt katalanerne muligheten til å hente blant annet Luis Suarez denne sommeren. Barcelona har dermed bare en halvannen uke å hente spillere på, før de igjen kan handle i januar 2016.

For i dag ble anken avist.

To overgangsvinduer Barcelona må dermed sone straffen som tilsier at de ikke får kjøpe spillere, verken utenlandske eller spanske, over to hele overgangsvinduer. Straffen trer i kraft i den neste registreringsperioden som starter i januar 2015.

Barcelona blir også nødt til å betale en bot på litt i overkant av tre millioner norske kroner, og er gitt en frist på 90 dager til å redegjøre for forholdene rundt alle de mindreårige spillerne som er involvert.

Det spanske fotballforbundet på sin side er dømt til å betale en bor på 3,4 millioner norske kroner, og er gitt ett år på seg til å regulere forholdene og klargjøre bestemmelsene rundt overganger med mindreårige spillere.

Overgangsregler Barcelona har brutt overgangsregler i forbindelse med internasjonale overganger for spillere under 18 år.

Straffen for det katalanske storlaget er at de ikke får lov til å kjøpe spillere i de to neste overgangsvinduene, melder Fifa.

Ifølge Fifa har Barcelona brutt reglene på flere punkter. 

Det gjelder først og fremst førstegangsregistrering av utenlandske spillere under 18 år, paragraf 19 i Fifa-reglene om overganger.

Nye Messi I mars i år sikret Barcelona seg det Sør-koreanske talentet Lee Seung-woo. Av flere aviser har han blitt omtalt som «den neste Messi». Han ble hentet til Spania som 13-åring, noe som ifølge Fifa ikke er tillatt.


Det er nemlig ikke tillatt med internasjonale overganger for spillere under 18 år. Det finnes tre unntak fra regelen, for Lee gjelder ingen av unntakene.

Lee er en av ti spillere under 18 år, som Barcelona skal ha hentet ulovlig mellom 2009 og 2013.

Anker videre Etter dagens resolusjon fra FIFA, gjør Barcelona det klart at det kommer til å "fortsette å forsvare sine interesser", og anker dermed avgjørelsen til Idrettens voldgiftsrett (CAS).

- Barcelona kan ikke under noen omstendigheter stille seg bak en resolusjon som er en fornærmelse og et hån mot vår "Masia" (klubbens treningsanlegg) som er et verdenskjent eksempel på akademisk og menneskelig sportslig utdanning, skriver Barcelona på sine hjemmesider.