Barcelonas kryptiske svar om Suarez-kontrakten: - Om det fantes ville vi ikke sagt det

Forhandlinger allerede før VM.

UTESTENGT: Barcelona-presidenten avviser at klubben har en klausul i kontrakten til Luis Suarez som sikrer dem mot framtidige biteepisoder. Foto: AFP PHOTO / DANIEL GARCIA / NTB SCANPIX
UTESTENGT: Barcelona-presidenten avviser at klubben har en klausul i kontrakten til Luis Suarez som sikrer dem mot framtidige biteepisoder. Foto: AFP PHOTO / DANIEL GARCIA / NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): I etterkant av Luis Suarez' overgang fra Liverpool til Barcelona, har det florert rykter om at den spanske storklubben har sikret seg mot en ny biteepisode.

Nå avkrefter Barcelona-presidenten ryktene om at det skal være implementert en «bite-klausul» i kontrakten til uruguayaneren. Men Josep Maria Bartomeu gjør dette på mildt sagt kryptisk vis.

- Om en klausul fantes ville vi ikke sagt det. Men den finnes ikke, sier han ifølge The Telegraph.

- Vi tar ansvaret 27-åringen, som ble klar for katalanerne for den nette sum av 800 millioner kroner i juli, har gjentatte ganger satt tennene i motstanderne. Otman Bakkal, Branislav Ivanovic og Giorgio Chiellini har alle fått kjenne på superspissens frustrasjon.

På spørsmål om han tror det kan skje igjen, sier Bartomeu at det blir veldig hypotetisk.

- Det er et spørsmål veldig mange spør oss. Vi kan ikke snakke om noe kan eller ikke kan skje. Vi vet ganske enkelt ikke. Det vi vet er at vi tar ansvaret for ham.

Først benektet Suarez at bittet var med vilje, men gikk senere tilbake på dette og kom også med en unnskyldning til Chiellini. Barcelona-presidenten understreker at det var viktig for dem.

- Han beklaget, og det var det veldig viktig for oss at han gjorde. Det betyr at han vet hvordan man skal forholde seg til slike ting, sier han.

Tidlig kontakt Overgangen ble offentliggjort den 11. juli, men det var lenge spekulasjoner om at forhandlingene hadde pågått i lengre tid. Presidenten bekrefter nå at det var samtaler mellom partene allerede før VM i Brasil startet.

- Vi tok kontakt med Suarez før VM. Vi fortalte ham at han var midt i blinken for oss, både med tanke på alder og erfaring. Det var riktig tidspunkt for ham å komme til oss på. Vi vet at han hadde bedre tilbud enn vårt, men han valgte likevel Barcelona.

Foreløpig er 27-åringen utestengt fra all fotball, være det seg kamper såvel som trening. Men det er en avgjørelse Suarez håper å få omgjort.

Allerede på fredag faller dommen i ankesaken i Idrettens voldsgiftsrett (CAS), og mange spekulerer i om suspensjonen vil bli gjort om til å bare gjelde landslagsfotball.

Blir det utfallet, kan Suarez være tilbake i trening allerede på lørdag.