Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Barcelonas president trekker seg

- Min tid i klubben er over.

 TREKKER SEG:  Sandro Rosell (th) bekreftet på en pressekonferanse i kveld at han er ferdig som president i Barcelona. Foto:AFP PHOTO / JOSEP LAGO / NTB Scanpix
TREKKER SEG: Sandro Rosell (th) bekreftet på en pressekonferanse i kveld at han er ferdig som president i Barcelona. Foto:AFP PHOTO / JOSEP LAGO / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Barcelonas president, Sandro Rosell, trakk seg i kveld seg fra vervet med umiddelbar virkning.

Presidenten skal ha gitt beskjed til klubbens visepresidenter tidligere i dag, i forkant av et haste-styremøte som avholdes i klubben i kveld.

Josep Maria Bartomeu tar over som president i klubben, og blir sittende til neste valg, i 2016.

- Urettferdige beskyldninger Barcelona hadde kalt inn til pressekonferanse kl. 19.30. Litt før kl. 21 entret Rosell og klubbens nye president podiet.

Etter å ha ramset opp hva Barcelona har fått til under hans presidentskap, og skrytt av det han og hans ledere har taklet av utenomsportslige konflikter, økonomi, og av å ha fått noen av verdens beste spillere til klubben, kom beskjeden fra Sandro Rosell:

- Min tid i klubben er over, bekreftet Sandro Rosell, og begrunnet det i at han ikke ønsker å være en grunn til negativ omtale om klubben.

- Jeg og min familie har måttet takle mange anklagelser den siste tiden. De siste dagene har det vært urettferdige beskyldninger mot meg, fortalte den nå avgåtte presidenten på pressekonferansen.

Neymar-overgangen Rosell ble visepresident i Barcelona i juni 2005. I 2008 annonserte han at han ville stille til valg som president.

Fra 1. juli 2010 har Rosell vært klubbpresidenten i en av verdens største fotballklubber.

Grunnen til at Rosell trekker seg er at det er åpnet etterforskning mot han, med bakgrunn i avisa El Mundos avsløring om at Barcelona-spilleren Neymar skal ha kostet 793 millioner kroner da han ble kjøpt fra brasilianske Santos i sommer.

Prisen som ble oppgitt for spilleren var lang lavere, på 475 millioner kroner.

 ÅPNET SAK:  Grunnen til at Rosell trekker seg er at det er åpnet en sak mot han, med bakgrunn i avisa El Mundos avsløring om at Barcelona-spilleren Neymar skal ha kostet 793 millioner kroner da han ble kjøpt fra brasilianske Santos i sommer. Foto: AFP PHOTO/ JOSEP LAGO / NTB Scanpix
ÅPNET SAK: Grunnen til at Rosell trekker seg er at det er åpnet en sak mot han, med bakgrunn i avisa El Mundos avsløring om at Barcelona-spilleren Neymar skal ha kostet 793 millioner kroner da han ble kjøpt fra brasilianske Santos i sommer. Foto: AFP PHOTO/ JOSEP LAGO / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har fra starten av sagt at signeringen av Neymar har foregått på riktig vis, men signeringen har forårsaket fortvilelse og misunnelse hos noen av våre motstandere, sa Rosell på kveldens pressekonferanse.

- En skandale I går ble det bestemt at Neymars overgang til den katelanske klubben skal etterforskes.

Ifølge spansk presse er pengene Barcelona punget ut for Neymar fordelt på denne måten:

• 40 millioner euro til Neymars familie.
• 17 millioner euro til Neymars tidligere klubb Santos.
• 9 millioner euro for to vennskapskamper mellom Barcelona og Santos.
• 8,5 millioner euro i provisjon til Neymar senior.
• 7,9 millioner euro for rettighetene til ytterligere tre unge Santos-spillere.
• 2,6 millioner euro i diverse agenthonorarer samt en direkte signeringsbonus til Neymar på 10 millioner euro.

C More-ekspert Peter Veland mener at det er en skandale om anklagene stemmer.

- Dette er en veldig alvorlig sak. Presidenten har hatt så mange muligheter til å forklare seg nå, og hvis anklagene virkelig stemmer, er det en stor skandale. Rosell har hatt mange muligheter til å legge kortene på bordet, sa Veland til Dagbladet tidligere i dag.

 TAR OVER:  Visepresident i Barcelona, Josep Maria Bartomeu, tar over presidentvervet i klubben til 2016. Foto: AFP PHOTO / JOSEP LAGO / NTB Scanpix
TAR OVER: Visepresident i Barcelona, Josep Maria Bartomeu, tar over presidentvervet i klubben til 2016. Foto: AFP PHOTO / JOSEP LAGO / NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart