Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Barcelonas supertrio senket Arsenal

Vant 3-1, 5-1 sammenlagt.

SCORET - IGJEN:  Lionel Messi scoret 3-1-målet til Barcelona. Foto: NTB Scanpix
SCORET - IGJEN: Lionel Messi scoret 3-1-målet til Barcelona. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppgaven ble som ventet for stor for Arsenal, som igjen røk ut av mesterligaen i første cuprunde, men laget viste positive takter i 1-3-tapet mot Barcelona onsdag.

Gjestene var best i store deler av returkampen i Barcelona, skapte mange sjanser og viste kvaliteter som kan hjelpe laget ut av formkrisen som er i ferd med å spolere sesongen for Arsène Wenger og hans menn.

Et fantastisk volleyskudd fra Luis Suárez ga Barcelona 2-1 i det 65. minutt, midt i en periode hvor Arsenal skapte store muligheter til å score ledermålet som ville skapt full spenning igjen.

Gjestene fortsatte å skape sjanser helt til Lionel Messi punkterte kampen rett før slutt.

Arsenals oppgave virket håpløs etter 0-2-tapet i London, men om det i stedet hadde vært gjestene som hadde fått 2-1-målet ville laget manglet bare en scoring på å ta seg videre. I stedet går Barcelona videre med tilsynelatende komfortable 5-1.

Suárez' 43. mål for sesongen (og hans 18. assist) skal ha mye av æren for det. Det var effektiviteten som berget den spanske storklubben onsdag.

Sjanser Barcelona scoret først i øsregnet på Camp Nou. David Ospina hadde nettopp levert en strålende redning på en avslutning fra Messi da Barcelona i det 17. minutt angrep igjen. Suárez spilte fram Neymar, som tok med seg ballen inn i feltet og plasserte den inne ved stolpen.

Bortsett fra det ene minuttet var det Arsenal som skapte mest i første omgang.

Allerede etter et par minutter spilte Mesut Özil fram Danny Welbeck til en avslutning som så vidt ble blokkert av Javier Mascherano. Kontringsvillige gjester kom stadig på besøk i hjemmelagets felt, både før og etter Barcelonas ledermål.

Gjestene kunne også hatt straffespark da Alexi Iwobi raidet i feltet i det 35. minutt. Mascherano var borti ham med kneet, men kontakten var ikke tydeligere enn at det var greit da dommeren vinket spillet videre.

Utligning Både Mohamed Elneny, Alexis Sánchez og Welbeck hadde farlige avslutninger i slutten av første omgang, og det var gjestene som startet friskest også i annen omgang. I det 51. minutt kom en fortjent utligning da Sanchez serverte Elneny, som knallet ballen i krysset.

Det var den 23-årige egypterens første scoring for Arsenal.

Ospina leverte en ny mesterlig redning på en Messi-avslutning før Welbeck kom til to store sjanser. Den første ble mesterlig blokkert av Mascherano, den andre gikk utenfor. Rett etter Suárez-scoringen hadde Welbeck en avslutning i tverrligger.

Ti minutter før slutt hadde Arsenal en enorm trippelsjanse ved Sanchez og innbytterne Olivier Giroud og Theo Walcott, men hjemmekeeper Marc-Andre ter Stegen var både god og heldig. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart