Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Barcelonas verste straffemareritt

Felt av straffemål mot Villarreal igjen.

(Dagbladet.no) Barcelona - Villarreal 1-2. Real Madrids seier mot Espanyol lørdag la press på tittelutfordrer Barcelona. Det presset taklet de ikke.

Dermed er det åtte poeng som skiller de to topplagene - når det gjenstår 11 seriekamper.

Og siden Real Madrid ikke lenger har Champions League å konsentrere seg om, begynner det å lukte hovedstadsgull for andre år på rad.

Nesten for Ronaldinho

Det startet ikke særlig lovende for hjemmelaget søndag kveld. Etter halvtimen ble Guillermo Franco felt av Victor Valdes i boksen, og dommeren pekte på krittmerket. Franco hadde dratt seg forbi alle, og keeperen klarte ikke stoppe ham på lovlig vis.

Marcos Senna var sikkerheten selv fra 11 meter - og straffet Barcelona igjen. Da lagene møttes i oktober - 3-1 til Villarreal - scoret han på to straffespark.

Halvveis inn i 2. omgang utliknet Xavi Hernandez etter et strålende forarbeid av midtbanekollega Andres Iniesta. Dette ga hjemmelaget blod på tann, men ti minutter før slutt kontret gjestene inn seiersmålet.

Et flott angrep ble avsluttet ved at Sebastian Eguren spilte på tvers i feltet og innbytter Jon Dahl Tomasson scoret enkelt fra seks meter.

STRAFFET BARCELONA FOR TREDJE GANG: Marcos Senna scoret på straffe mot Barcelona for tredje gang denne sesongen. Foto: REUTERS
STRAFFET BARCELONA FOR TREDJE GANG: Marcos Senna scoret på straffe mot Barcelona for tredje gang denne sesongen. Foto: REUTERS Vis mer

Katalanerne presset stort mot slutten av kampen, men klarte ikke utlikne og de gikk på sitt andre hjemmetap i La Liga. Ronaldinho skjøt et frispark via krysstanga ett minutt før slutt, men nærmere kom ikke Barcelona.

Og gjestene burde egentlig vunnet med to mål. Senna banket inn en reutur på overtid, men scoringen ble feilaktig annullert for offside.

Sevilla reiste seg

Sevilla reiste seg igjen etter at Fenerbahce slo dem ut av Champions League på tirsdag. Men det så ikke veldig lyst ut i starten av kampen mot bunnlaget Levante.

Gjestene tok ledelsen etter bare fire minutter, da Andres Palop ble tatt på senga av et langskudd fra Mustapha Riga.

Seydo Keita headet imidlertid inn utlikningen etter en snau halvtime og Luis Fabiano sikret Sevilla-seier kort tid etter pause. Dette var hans 20. scoring i La Liga denne sesongen.

- Det var en veldig god kamp av alle spillerne fordi de var slitne etter kampen på tirsdag. Etter å ha røket ut av cupen og Champions League har vi bare en turnering å kjempe i nå og vi må gi alt vi har for å ta innpå topplagene, sier Sevilla-trener Manolo Jimenez ifølge NTB.

Sevilla ligger nå på 6. plass, åtte poeng under tredjeplassen til Villarreal - som bare er fire poeng bak Barca.

image: Barcelonas verste straffemareritt

• Her er den oppdaterte tabellen

BARCA-NEDTUR: Ronaldinho smalt et frispark i krysstanga ett minutt før slutt, men hjemmelaget hadde ikke marginene på sin side.
NI GULE: Det haglet med gule kort på Camp Nou. Her havner Samuel Eto\'o i boka til dommeren, etter at han satte knottene i skrittet til Villarreal-keeper Diego Lopez.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media