Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bård Wiggen klar for Rosenborg

Forlater LSK etter bare et halvt år.

TIL RBK: LSK-assistent Bård Wiggen forlater klubben til fordel for RBK i januar.  
Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX .
TIL RBK: LSK-assistent Bård Wiggen forlater klubben til fordel for RBK i januar. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX . Vis mer

50-åringen Bård Wiggen blir ny assistenttrener i Rosenborg de neste to årene. Han ønsker å bidra med ekstrem vinnervilje, skriver Adresseavisen.

Wiggen blir Jan Jönssons høyre hånd fra 1. januar, men først skal den tidligere København- og Köln-assistenten gjøre ferdig sitt korttidsengasjement i Lillestrøm. Kontrakten hans der går ut 18. november.

- Jeg både liker og er blitt vant til at det stilles krav. Det presset på å vinne hver eneste kamp ... Det trigger meg, sier Wiggen til Adresseavisen.

Wiggen var med på å vinne «The double» med Trondheim-klubben i 1988 som spiller. Etter det har han først og fremst gjort seg bemerket som Ståle Solbakkens faste assistent. Han hadde tilbud om å bli med til Wolverhampton også, men takket nei av familiære hensyn.

Nå er han klar til å bidra med kompetansen han har fra utlandet i Rosenborg.

- Jeg føler jeg har en moderne måte å lede treninger på. Så er jeg oppdratt i stramt, norsk soneforsvar, med større frihet offensivt. Jeg er nådeløs på hvordan jeg ønsker at forsvarsspillet skal se ut. Men jeg ønsker å ha noen knagger å henge angrepsspillet på også, sier han.

Jan Jönsson liker å ha fått Wiggen som ny assistent.

- Han kan norsk fotball godt, men har også vært i utlandet. Den erfaringen blir nyttig. I tillegg har han jo spilt i Rosenborg, sier hovedtreneren.

Kabalen for 2013 er altså allerede lagt i Rosenborg. Trond Henriksen, som er assistenttrener i dag, blir ny toppspillerutvikler i ungdomsavdelingen. Dagens spillerutvikler, Trond Nordsteien, blir Ranheim-trener. Jönsson fortsetter selvsagt med Bård Wiggen som ny assistent.

(NTB)