Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bardal: - Et arbeidsuhell

Sviktet da han fikk startnummer på brystet.

SKUFFET: En skuffet Anders Bardal etter world cup-åpningen i Kuusamo. Førstehoppet hans holdt så vidt til finaleplass. Foto hans Arne Vedlog
SKUFFET: En skuffet Anders Bardal etter world cup-åpningen i Kuusamo. Førstehoppet hans holdt så vidt til finaleplass. Foto hans Arne Vedlog Vis mer

KUUSAMO (Dagbladet): Torsdag imponerte Anders Bardal stort på trening. Han hoppet bakken omtrent ned i alle tre hoppene han gjorde.

I konkurransen i går landet han nærmere kulen enn sletta i førstehoppet sitt.

- Det var et dårlig skihopp. Et arbeisuhell. Jeg kom nok litt for langt frampå og da var det lite som gikk ned i kanten, sier Bardal på hoppspråk.

Oversatt betyr det sånn omtrentlig at han fikk for lite krefter ned mot hoppkanten i satsen. Og da ble det kort. Og 28. plassen holdt så vidt til finaledeltagelse.

- Veldig skuffende selvsagt. Og jeg vet ikke hvorfor det skjedde. Jeg ble kanskje litt for ivrig, sier han.

Et brukbart andrehopp - og en 19. plass til slutt - reparerte en ørliten del av skuffelsen.

- Jeg er ferdig med det hoppet nå. Vi ser framover. Det er et nytt renn her i morgen, sier Bardal.

- Vi er på gang Anders Fannemel ble beste nordmann på en sjette plass. Rune Velta ble nummer 11. Og det godkjente trener Alexander Stöckl uten å nøle.

- Veldig bra av Anders, og også av Rune. Jeg må snakke med Bardal og si videoen før jeg kan si noe om hva som skjedde i førstehoppet hans, men det andre svevet hans var bra, sier Stöckl.

- Det er veldig nær for flere av hopperne våre nå. Og vi jobber videre for å ta ut det siste.

- Du er optimist?

- Ja, det er jeg. Vi er på gang, sier hopptreneren til Dagbladet.

• Tom Hilde lykkes ikke i rennet i går, og ble nummer 30. Anders Jacobsen kom seg ikke videre fra kvaliken. Suveren vinner i går ble veteranen Simon Amman foran japanere Daiki Ito og den evigunge 42-åringen Noriaki Kasai.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling