Bardal: - Et arbeidsuhell

Sviktet da han fikk startnummer på brystet.

SKUFFET: En skuffet Anders Bardal etter world cup-åpningen i Kuusamo. Førstehoppet hans holdt så vidt til finaleplass. Foto hans Arne Vedlog
SKUFFET: En skuffet Anders Bardal etter world cup-åpningen i Kuusamo. Førstehoppet hans holdt så vidt til finaleplass. Foto hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KUUSAMO (Dagbladet): Torsdag imponerte Anders Bardal stort på trening. Han hoppet bakken omtrent ned i alle tre hoppene han gjorde.

I konkurransen i går landet han nærmere kulen enn sletta i førstehoppet sitt.

- Det var et dårlig skihopp. Et arbeisuhell. Jeg kom nok litt for langt frampå og da var det lite som gikk ned i kanten, sier Bardal på hoppspråk.

Oversatt betyr det sånn omtrentlig at han fikk for lite krefter ned mot hoppkanten i satsen. Og da ble det kort. Og 28. plassen holdt så vidt til finaledeltagelse.

- Veldig skuffende selvsagt. Og jeg vet ikke hvorfor det skjedde. Jeg ble kanskje litt for ivrig, sier han.

Et brukbart andrehopp - og en 19. plass til slutt - reparerte en ørliten del av skuffelsen.

- Jeg er ferdig med det hoppet nå. Vi ser framover. Det er et nytt renn her i morgen, sier Bardal.

- Vi er på gang Anders Fannemel ble beste nordmann på en sjette plass. Rune Velta ble nummer 11. Og det godkjente trener Alexander Stöckl uten å nøle.

- Veldig bra av Anders, og også av Rune. Jeg må snakke med Bardal og si videoen før jeg kan si noe om hva som skjedde i førstehoppet hans, men det andre svevet hans var bra, sier Stöckl.

- Det er veldig nær for flere av hopperne våre nå. Og vi jobber videre for å ta ut det siste.

- Du er optimist?

- Ja, det er jeg. Vi er på gang, sier hopptreneren til Dagbladet.

• Tom Hilde lykkes ikke i rennet i går, og ble nummer 30. Anders Jacobsen kom seg ikke videre fra kvaliken. Suveren vinner i går ble veteranen Simon Amman foran japanere Daiki Ito og den evigunge 42-åringen Noriaki Kasai.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer