Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bardal best i Val di Fiemme

Alle nordmenn kvalifisert.

(Dagbladet.no): Anders Bardal fulgte opp 2.plassen fra Bischofshofen 

med en solid kvalifisering i OL-bakken fra 2006.

Trønderen var lengst og best av de som måtte kvalifisere seg til morgendagens renn i Pragelato. Der får Bardal selskap av seks landsmenn.

Alle nordmennene er dermed klare for større utfordringer når alvoret begynner i morgendagens verdenscup-renn.

Dobbelt norsk

Anders Jacobsen sørget for dobbelt norsk blant de 40 som måtte gjennom kvalifisering med et svev på 126,5 meter.

Jon Aaraas hoppet like langt, men med svakere stil ble det til slutt femteplass fra startnummer tre. Et lite stykke bak fulgte Bjørn Einar Romøren og Sigurd Pettersen med henholdsvis 123 meter og niendeplass og 122 meter og 12.plass.

Skuffende Ljøkelsøy

BARDAL BEST: Anders Bardal fulgte opp forrige helgs innsats i Bischofshofen og vant kvalifiseringen i Pragelato. Foto: EPA/Scanpix
BARDAL BEST: Anders Bardal fulgte opp forrige helgs innsats i Bischofshofen og vant kvalifiseringen i Pragelato. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Roar Ljøkelsøy som var usikker på om han i det hele tatt skulle dra til Italia eller bli hjemme for å trene, var klart kortest av nordmennene med 117,5 meter. Veteranen kvalifiserte seg imidlertid med grei margin.

Tom Hilde var forhåndskvalifisert, men hoppet likevel like langt som Bardal med 127 meter. Polske Adam Malysz var aller lengst med 130 meter, men de 10 beste i verdenscupen sammenlagt får ikke stilkarakterer i kvalifiseringen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media