Bardal falt og brakk håndleddet

I kvalifiseringsrenn.

FALT: Anders Bardal falt og skadet hånda i kvalifiseringsrennet i Wisla i formiddag.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FALT: Anders Bardal falt og skadet hånda i kvalifiseringsrennet i Wisla i formiddag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Anders Bardal falt og skadet hånda i kvalifiseringsrennet i Wisla i formiddag, melder NRK.

Etter et hopp på 140 meter slet han med å holde seg på beina, og var nedi med hånda. Hoppet var èn meter lengre enn bakkerekorden.

Nå melder hopperen selv på Instagram at han har pådratt seg et brudd i venstrehånda. Der har han lagt ut et bilde av seg selv med hashtaggene #shithappens #bruddihåndleddet #heldigvisvenstrehånda

- Det er påvist håndleddsbrudd. Han blir behandlet akutt for dette i Polen i dag, og blir sendt hjem til Norge ved første behandling for videre utredning og behandling av vårt norske medisinske apparat, sier Clas Brede Bråthen til Dagbladet.

Til sykehus Bardal ble sendt til videre undersøkelser av håndleddet.

- De er på vei til sykehus for å ta røntgen av venstre håndledd, skrev sportssjef Clas Brede Bråthen i en SMS til Dagbladet.

Han er ellers ved godt mot og i fin form, forteller hoppsjefen.

Om en drøy måned starter VM (i Falun) for hopperne. En skade vil i så fall komme ubeleilig for trønderen, som var best i begge hoppene i bakken i Wisla i dag.

God form - Formen er god, sier Bråthen.

Sju norske hoppere deltar i Wisla, og alle klarte å kvalifisere seg til rennet som går seinere i kveld. Anders Jacobsen ble fjerdemann, Rune Velta sjettemann, Bardal ellevte, Tande 16., Forfang 17., Hilde 24. Anders Fannemel var allerede forhåndskvalifisert.

Karciej Kot var best i kvalifiseringen med et hopp på 134,5 meter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer