Bardal forvekslet med Luis Suárez i Liverpool

- Får vel bite fra meg jeg også.

HVEM ER HVEM?:  Skihopperen Anders Bardal (t.v) ble tatt for å være Luis Suárez da han var i Liverpool. Foto: NTB Scanpix
HVEM ER HVEM?: Skihopperen Anders Bardal (t.v) ble tatt for å være Luis Suárez da han var i Liverpool. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KLINGENTHAL (Dagbladet): Da Norges beste skihopper, Anders Bardal (32), var i Liverpool, ble han tatt for å være Luis Suárez (27).

- Bare moro! Jeg får vel bite fra meg til vinteren jeg også, sier Bardal til Dagbladet og humrer.

I kveld er det offisiell åpning av verdenscupen i hopp. Markedsplassen i tyske Klingenthal vil være på kokepunktet når utøvere fra ulike nasjoner blir presentert.

Lørdag er det lagkonkurranse. Søndag er det individuelt renn.

- Jeg er bedre forberedt enn noen gang, erklærer trønderhopperen.

Sponsoroppdrag
Et lite dykk ned i sosiale medier viser at mange sammenlikner ham med den kontroversielle fotballspilleren Luis Suárez. Da tenker vi ikke på oppførsel, men utseende.

Når vi konfronterer Bardal med dette, kommer for så vidt bekreftelsen på at her sitter ikke folk og bare rører sammen noe i fylla.

Suárez gikk fra Liverpool til Barcelona i sommer. Han skapte oppstandelse da han bet Giorgio Chiellini i kampen mellom Uruguay og Italia i VM.

- Jeg var på et sponsoroppdrag i Liverpool, forteller Bardal.

- Suárez var utestengt og spilte ikke. Men jeg fikk tilbakemeldinger om at det ikke var så nøye. Jeg var jo her.

- Hvordan reagerte du?

- Jeg bare gliste det bort. Jeg er blitt sammenliknet med ham før. Morsomt, det. Han er dyktig.

Liverpool-supporter
Som trønder er det ikke overraskende at Bardal er Rosenborg-supporter. At han også holder med Liverpool, er ikke like kjent.

- Jo, jeg er Liverpool-mann, som en del andre. Jeg følger med.

Flere har skapt seg et levebrød fordi de likner på superstjerner. Tolker vi Bardal med litt humor, har han slett ikke slike planer. Skihopperen har det mer enn travelt nok.

På slutten av forrige sesong gikk det rykter om at han kanskje skulle legge opp. I dag sier han:

- Alle forberedelser er gjort unna. Det er på tide å komme i gang!

Første bakke ut i verdenscupen er Vogtland Arena i Klingenthal. Stedet med rundt 9000 innbyggere ligger i det tidligere DDR. Og er du virkelig interessert, vil du huske at hoppukevinneren fra 1982 - Manfred Deckert - hoppet for Klingenthal.

- Motivasjonen er der den skal være. Jeg er klar for å kjempe, sier Bardal.

- Sammen med familien har jeg flyttet fra Trondheim til barndomshjemmet på Steinkjer. I september og oktober manglet jeg litt overskudd. Nå er overskuddet tilbake.

Favoritter
- Hvem frykter du mest?

- Gregor Schlierenzauer blir sterk. Det samme Kamil Stoch og en del tyskere. Bortsett fra Phillip Sjøen (Norge), har jeg vanskelig for å se at det kommer noen nye, påpeker Bardal.

Arne Scheie har kommentert mellom 1020 og 1030 hopprenn for NRK, men er nå pensjonist. Han kommer til å følge med fra tv-stolen.

- Det er mange spørsmålstegn. Jeg er spent på om det kommer nye koster og feier, sier Scheie, og tenker på nevnte Sjøen.

.

Verdenscupen før jul

Tyskland:
Klingenthal 21.-23. november.
Finland:
Kuusamo 27.-29. november.
Norge:
Lillehammer 5.-7. desember.
Russland:
Nizjnij Tagil 12.-14. desember.
Sveits:
Engelberg 19.-21. desember.
Tyskland:
Oberstdorf 27.28. desember.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer