<strong>BÆREBJELKE:</strong> Anders Bardal blir den største stjernen av de seks hopperne som er tatt ut til det norske landslaget for neste sesong. Foto: AFP PHOTO / JURE MAKOVEC / NTB Scanpix
BÆREBJELKE: Anders Bardal blir den største stjernen av de seks hopperne som er tatt ut til det norske landslaget for neste sesong. Foto: AFP PHOTO / JURE MAKOVEC / NTB Scanpix Vis mer

Bardal fronter det norske hopplandslaget nok en gang

Her er den nye troppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Landslagstrener Alexander Stöckl har slanket den norske landslagstroppen fra sju til seks hoppere.

Ut av laget går Kim René Elverum Sorsell. Anders Bardal, Anders Jacobsen og Tom Hilde blir nok en gang bærebjelkene på laget i VM-sesongen.

Anders Jacobsen er nylig operert på nytt i kneet. Håpet er at sommertreningen skal foregå uten smerter slik at Ringkollen-hopperen også er med når vintersesongen starter.

- Dette var et greit uttak, og vi gjør ingen store forandringer siden de seks vi har tatt ut er de som over en lengre periode har dokumentert høyest kapasitet. Jeg ser veldig fram til å komme i gang med sesongoppkjøringen, sier landslagstrener Alexander Stöckl.

Sommer Grand Prix De norske hopperne vil denne sesongen også satse for fullt i de fleste av sommer Grand Prix-rennene.

- I sommer får vi allerede en forsmak på hvordan vi er i rute når vi skal være med i flere sommer Grand Prix-renn. Jeg vil understreke at vi kommer til å jobbe tett med teamene, og vi kommer til å sende utøverne som presterer til internasjonale oppdrag. Vi har mange talentfulle hoppere i teamene, og døren er absolutt ikke låst for de nest beste utøverne, sier landslagstrener Alexander Stöckl.

Til Mellom-Europa Samlingsopplegget bygger på mye av det samme som tidligere år, men det er lagt inn noen lengre samlinger enn tidligere. Blant annet skal landslaget på en tolv dagers samling i Mellom-Europa første halvdel av juni.

Sportssjef Clas Brede Bråthen mener det meste ligger til rette for at Norge skal ta tilbake tronen som verdens beste nasjon. I fjor var det stort sett bare Anders Bardal som holdt seg på et høyt og stabilt nivå.

- Etter en sterk sesongavslutning og en god evaluering i våres, er både utøvere og trenere/ledere veldig sultne på å starte jobben med å skape nye uforglemmelige øyeblikk slik at våre stolte tradisjoner videreføres, understreker Bråthen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer