BEST I BEGGE OMGANGER: Anders Bardal vant hele 12,2 poeng foran tyske Richard Freitag. Foto: EPA/GRZEGORZ MOMOT POLAND OUT
BEST I BEGGE OMGANGER: Anders Bardal vant hele 12,2 poeng foran tyske Richard Freitag. Foto: EPA/GRZEGORZ MOMOT POLAND OUTVis mer

Bardal glitret da Jacobsen sviktet

To norske på pallen i verdenscupen.

(Dagbladet): Anders Jacobsen vartet opp med stor hopping under Hoppuka, og presset Gregor Schlierenzauer til det siste om sammenlagtseieren.

I kveldens verdenscuprenn i polske Wisla fikk 27-åringen en utladning og endte så langt nede som 15. plass, uten at det hindret norsk dominans på resultatlista.

Anders Bardal slo til med en knusende seier og vant hele 12,2 poeng foran tyske Richard Freitag. På tredjeplass fulgte Rune Velta, som dermed tok sin første pallplassering i verdenscupen noensinne.

Anders Fannemel på niende og Tom Hilde på tiende understreket bare den sterke laginnsatsen.

Bardal satt alene igjen på toppen i finaleomgangen etter et hopp på 130 meter, og han fulgte opp med et svev på 128 meter i andrehoppet.

- Forholdene endret seg hele tiden, så det var vanskelig. Men jeg klarte å gjøre to gode hopp. Det var nok, sier den regjerende verdenscupvinneren i seiersintervjuet med FIS.

- Jeg forventet ikke dette, men jeg hadde noen gode treningshopp i går. Det ga meg selvtillit. Jeg vet at jeg gjør det bedre i konkurranser. Derfor håpet jeg på et godt resultat, men kanskje ikke på seier.