Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Bardal har fått singelrom fordi han er helt håpløs å bo sammen med

Alvor - og litt spøk - for hopperne.

KLAR FOR LITEN BAKKE:  Anders Bardal. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KLAR FOR LITEN BAKKE: Anders Bardal. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Klokka 18.30 starter hopp for menn i den lille OL-bakken i Sotsji. De norske hopperne - med Anders Bardal i spissen - er i utgangspunktet outsidere.

Men - hvem vet: Verden har sett større overraskelser enn at en nordmann går til topps i OL. Sist Norge gjorde dette i hoppbakken, var ved Lars Bystøl i 2006.

I kvalifiseringen i går var Anders Fannemel beste nordmann på 4. plass. Østerrikeren Michael Hayböck var best, og dette er også en mann å se opp for i kveld.

- Hoppingen kjennes litt død ut. Jeg er ikke helt der oppe ennå. Men jeg har heldigvis klart å ta steg etter at jeg kom hit, sier Fannemel til Dagbladet.

Sto over renn Nordmennene har forberedt seg til mesterskapet etter alle OL-kunstens regler. De sto over de to siste rennene i verdenscupen, før de satte seg på flyet til Russland. Her skulle det lades opp, uten anfektelser.

I Sotsji bor gjengen standsmessig. Det står mat på bordet, det renner vann fra springen, TV-en virker - så alt ligger til rette for gode prestasjoner i kveld.

- Vi bor fire stykker i en leilighet, forteller Fannemel til Dagbladet.

- Anders Jacobsen og jeg bor på ett rom. Rune Velta og Daniel André Tande bor på et annet rom.

- Hva med Bardal?

- Han har fått singelrom fordi han er helt håpløs å bo sammen med, sier Fannemel på fleip.

Etter det Dagbladet blir fortalt er det Olympiatoppen som har satt opp romfordelingen. Bardal fikk tilbud om eget rom, muligens ut ifra en vurdering om at esset skal få forberede seg i enda mer ro og mak.

- Ikke så mye peiling Uansett hvordan du snur og vender på det er trønderen det største, norske vinnerhåpet i kveld. Kvalifiseringen i går kveld trakk en del tilskuere, og enda flere blir det i kveld.

Hver gang en russer satte utfor kokte det i bakken.

- Publikum var litt annerledes enn det du vanligvis finner i Europa. Polakkene har sin måte å være på. Østerrikerne har sin stil. Her står de og hoier. Men jeg tror ikke de har like mye peiling på skihopping, sier Fannemel og humrer.

BESTE NORDMANN I KVALIKEN:  Anders Fannemel (til høyre) - her sammen med pressesjef for de norske i OL, tidligere NRK-kjendis Espen Graff. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
BESTE NORDMANN I KVALIKEN: Anders Fannemel (til høyre) - her sammen med pressesjef for de norske i OL, tidligere NRK-kjendis Espen Graff. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart