Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bardal hoppet best - i langrennsdress

Verdenscupvinner Anders Bardal knuste lagkameratene i testrenn.

SOMMERGOD: Anders Bardal kan gi seg selv tommelen opp for hoppinga på Lillehammer. Foto: Tom-Hilde.com
SOMMERGOD: Anders Bardal kan gi seg selv tommelen opp for hoppinga på Lillehammer. Foto: Tom-Hilde.com Vis mer

Anders Bardal var verdens beste skihopper sist vinter. Fortsatt er han Norges beste skihopper — i hvert fall best av hopperne på verdenscuplaget.

Det viste han med en suveren seier i testrennet fredag formiddag, som markerte slutten på landslagssamlinga på Lillehammer.

Vant med ti meter Det ble hoppet tre hopp i normalbakken, og det ble kun målt lengde. Alle hopp ble gjennomført i langressdress, som hopperne konsekvent har hoppet i til nå denne sommeren.

- Anders var klart best. Han vant med rundt ti meter totalt. Deretter fulgte Tom Hilde, mens Andreas Stjernen ble nummer tre, rundt fem meter bak Hilde, forteller landslagstrener Alexander Stöckl til Dagbladet.

Deretter fulgte Bjørn Einar Romøren, Rune Velta, Anders Fannemel og Vegard Sklett.

Årsaken til hoppingen i langrennsdress, er FIS-vedtaket om at hopperne skal bruke mer tettsittende dresser til vinteren.

- Overraskende bra - Det har gått overraskende bra. Denne uka har vi også hoppet i storbakken på Lillehammer. Vi må selvfølgelig ha litt større fart, men jeg vil si guttene har taklet det veldig fint, sier Stöckl.

Etter samlinga denne uka, legges imidlertid langrennstrikotene bort for en stund. Hoppdresser sydd etter de nye kravene fra FIS er snart klare til bruk.

- Det jobbes med saken, bekrefter Stöckl.

Renn i langrennsdress Hopperne har likevel ikke brukt langrennsdressene for siste gang.

- Vi kommer til å bruke langrennsdress i to av de tre rennene i den norske sommerhoppuka. Og ikke bare landslagshopperne, men alle som skal delta, sier Alexander Stöckl.

Sommerhoppuka arrangeres 18.-20. juni.

PS. Anders Jacobsen rapporteres å ha hoppet bra på trening på Lillehammer denne uka. Jacobsen er ikke tatt ut på verdenscuplaget etter at han bestemte seg for å gjøre comeback, og deltok ikke i fredagens testrenn.

IMPONERER SJEFEN: Anders Bardal vant verdenscupen sist vinter, og fortsetter å imponerer landslagssjef Alexander Stöckl (t.v.) i plasthopping med langrennsdress. Foto: Thomas Rasmus Skaug
IMPONERER SJEFEN: Anders Bardal vant verdenscupen sist vinter, og fortsetter å imponerer landslagssjef Alexander Stöckl (t.v.) i plasthopping med langrennsdress. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling