Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bardal klarte ikke å sette nedslag på 140 meter, mistet seieren

Tok tredjeplass bak to polakker.

MELLOMFORNØYD: Anders Bardal var ikke helt glad da han mistet muligheten til seier etter et ellers godt hopp. Foto: AP Photo/Keystone,Urs Flueeler/NTB Sanpix
MELLOMFORNØYD: Anders Bardal var ikke helt glad da han mistet muligheten til seier etter et ellers godt hopp. Foto: AP Photo/Keystone,Urs Flueeler/NTB Sanpix Vis mer

(Dagbladet): Før finaleomgangen i dag lå Anders Bardal på andreplass. Lede gjorde Jan Ziobro, en relativt ukjent polakk.

Da Bardal satte utfor for andre gang, var det en annen polakk, Kamil Stoch som ledet rennet.

31-åringen fra Steinkjer fikk kjempeklem på hoppkanten, og svevde bakken ned. Ikke før nådde 140 meter tok skiene bakken igjen. Dessverre for Bardal maktet han ikke å sette et skikkelig nedslag, noe som gjorde at han ble trukket mange stilpoeng. Han gikk derfor inn på andreplass, bak Stoch.

- Jeg hadde tippa Bardal på toppen i dag. Han veit hva han skal øve på til i morgen, i alle fall, sa Anders Jacobsen i NRK-studio.

Dobbelt polsk Så satt altså Jan Ziobro igjen på toppen.

Han ville ikke være dårligere enn norske Bardal. Ziobro landet på 141 meter, en tangering av bakkerekorden til Janne Ahonen i Engelberg. Polakken satte et noe bedre nedslag enn nordmannen, i tillegg til å få mindre trekk for gode forhold enn Bardal gjorde.

Ziobro slo også landsmannen Stoch, og vant sin første verdenscupseier.

God laginnsats Det imponerte Johan Remen Evensen.

- Jeg hadde såvidt hørt om fyren, også går han hen og vinner hele greia, sa Remen Evensen i NRK-studio, og fikk støtte av Anders Jacobsen:

- Han som vinner, vinner fortjent over to ganger, sa Jacobsen på NRK.

Begge gutta var imponerte over den norske laginnsatsen, og spesielt Ole Marius Ingvaldsen, som tok niendeplass. Anders Fannemel noterte seg for sesongbeste med tiendeplass, mens Tom Hilde ble 19. Rune Velta og Robert Johansson maktet ikke å ta seg til finaleomgangen.