Foto: Daniel Sannum Lauten/Dagbladet
Foto: Daniel Sannum Lauten/DagbladetVis mer

Bardal ladet opp med gløgg og pepperkaker

Det ga seier i Engelberg.

(Dagbladet): Anders Bardal vant i Engelberg. Det var hans andre verdenscupseier i karrieren.

29-åringen lå på en andreplass etter den første omgangen, men i den andre omgangen klatret han helt til topps. I tillegg sikret han seg viktige andrecup

Gregor Schlierenzauer ledet etter den første omgangen, men falt i andre omgang og da holdt Bardals poengsum på 266.2 poeng til seier foran tre østerrikere.

- Dette var veldig hyggelig, veldig gledelig å få de resultatene her i dag. Det er jo helt klart noe som gir hele hoppnasjonen ekstra motivasjon fremover, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til Dagbladet.

Roser treneren Han mener de norske hoppguttas nye trener for året, Alexander Stöckl, har bidratt til at Bardal får ut sitt fulle potensiale.

- En trener er aldri helt uten ære eller ansvar, og idéene Alex har kommet med og personligheten han e,r har betydd mye. Den viktigste egenskapen er at han tar det beste ut av norsk hoppsport i måten han jobber på, sier Bråthen.

- Det er også et resultat av en langvarig prosess i norsk hoppsport, som han klarer å hente mer ut av. Bardal har fått en ny vår, og Tom Hilde har også noe spennende på gang.

- Hva spesifikt har Bardal blitt bedre på?

- Han bruker de lange bena sine bedre. Påvirker underlaget med mye kraft over relativt lang tid, det er mye kraft som går gjennom underlaget. Han er veldig flink til å fly, noe han alltid har vært, men satsen gjør at han øker kraften i hoppet og da får han mer effekt av flyinga si.

Ladet opp med gløgg - Hva har denne seieren å si for hoppuka som kommer om et par uker?

- For interessen og selvtilliten kan det være forskjellen på en god hoppuke og en dårlig hoppuke. Sist vi vant i Engelberg, vant vi vel også hoppuka, hvis jeg husker riktig, sier Bråthen.

Og helt riktig: Anders Jacobsen vant i Engelberg i 2006, og vant også Hoppuka samme sesongen.

- Hvordan tror du gutta skal feire i kveld?

- Det blir vel en vanlig julefeiring. I går hadde de litt alkoholfri gløgg, noen pepperkaker og en quiz. Jeg tipper det blir noe av det samme i kveld, ler Bråthen overfor Dagbladet.