- HELT SPRØTT! Anders Bardal vant dagens renn i Willingen, og tok med det ledelsen i verdenscupen sammenlagt. - Helt sprøtt, sa han om å få trekke på seg den gule ledertrøya. Foto: Alex Domanski, Reuters/Scanpix
- HELT SPRØTT! Anders Bardal vant dagens renn i Willingen, og tok med det ledelsen i verdenscupen sammenlagt. - Helt sprøtt, sa han om å få trekke på seg den gule ledertrøya. Foto: Alex Domanski, Reuters/ScanpixVis mer

Bardal leder verdenscupen sammenlagt

- Dette er sprøtt!


(Dagbladet): Anders Bardal vant dagens renn i Willingen, og tok med det ledelsen sammenlagt i verdenscupen.

Nordmannen overtok ledelsen etter at Andreas Kofler mislyktes med å kvalifisere seg til finaleomgangen.

Bardal har 58 poengs forsprang på østerrikeren Gregor Schlierenzauer som er på andreplass i sammendraget.

- Dette er helt sprøtt! Jeg nyter det virkelig, og føler den gule trøya kler meg, gliste Bardal i det internasjonale TV-intervjuet vist på NRK2 rett etter rennet.

Men han innrømmer at han ikke hadde sett for seg å stå i ledertrøya.

- Nei, dette hadde jeg ikke ventet i det hele tatt før sesongen. Men ting har gått bra, og veien til toppen er kort. Så jeg var klar over at det var mulig, sier Bardal.

Bardal ledet etter første omgang, og forsvarte den med andrehoppet. Roman Koudelka fra Tsjekkia ble nummer to og japanske Daiki Ito nummer tre i dagens konkurranse.

Det norske laget, som vant lagkonkurransen i går, gjorde en brukbar laginnsats i dag også. Rune Velta ble nummer 10, Anders Fannemel 14, Bjørn Einar Romøren 16 og Andreas Stjernen 25. Atle Pedersen Rønsen og Vegard Sklett kom ikke til finaleomganen.