LENGST AV NORDMENNENE: Anders Bardal i svevet under treningsomgangen i Vikersundbakken.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
LENGST AV NORDMENNENE: Anders Bardal i svevet under treningsomgangen i Vikersundbakken. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Bardal lengst av de norske i Vikersund-kvaliken

Ingen verdensrekordhopp dagen før dagene.

Samtlige seks norske hoppere er kvalifisert for lørdagens verdenscuprenn i skiflyging i Vikersundbakken, men verdensrekorden på 246,5 meter var som ventet ikke truet.

Johan Remen Evensens gigantsprang fra 2011 blir trolig stående også etter helgens to renn. Rennsjef Walter Hofer i FIS gir neppe hopperne god nok fart til at drømmegrensen på 250 meter overskrides denne helgen.

Lengst av de norske under fredagens kvalifisering var Anders Bardal med sine 223,5 meter. Han var tre meter kortere enn verdenscupleder Gregor Schlierenzauer.

Østerrikeren tror likevel at det er mulig å sette verdensrekord.

- Jeg synes juryen har gjort en god jobb. Den prøver seg fram for å se hvordan de nye, trangere draktene slår ut, men jeg tror det er mulig å hoppe langt hvis man bare får litt trekk inn i bakken, sa Schlierenzauer.

Vil ha mer fart Anders Jacobsen mente at man helt klart bør gi litt mer fart for at de helt store lengdene skal komme.

- Selv ble jeg altfor ivrig og ville altfor mye i mine treningshopp. Kvalifiseringshoppet var litt mer på det trygge. Sammenlignet med VM i fjor så har vi 1 kilometer i timen lavere fart på hoppkanten. Det utgjør 10-15 meter, sa Jacobsen.

- Jeg startet litt dårlig, men alt i alt en bra dag på jobben. De to siste hoppene var bra, og det gjorde godt, sa Bardal, som ikke har tradisjon for å være best i skiflyging.

- Jeg har jo aldri vært noen pessimist, så jeg ser optimistisk med tanke på helgen. Jeg er ikke kjent som den beste skiflygeren, men nå hang jeg jo godt med, sa Bardal.

Pers for Stjernen Andreas Stjernen var den eneste av nordmennene som satte personlig rekord. Han ble nest best av dem som måtte kvalifisere seg med 220 meter.

- Det var morsomt. Jeg merket at det gikk an å fly litt da jeg kom ut i kulden, sa Sprova-hopperen.

For fjorårets toer i skiflygings-VM, Rune Velta, ble det et flott gjensyn med Vikersundbakken.

- Jeg fikk til tre hopp over 200 meter, og det kjentes bra ut. Det er bare noen småting som jeg føler kan bli bedre, sa Velta.

Han er ikke spesielt opptatt av farten.

- Det tenker jeg ikke så veldig mye på, sa lommedølen.

(NTB)