SUR FJERDEPLASS: 
Anders Bardal mente det var surt å komme på fjerdeplass i Lillehammer.
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
SUR FJERDEPLASS: Anders Bardal mente det var surt å komme på fjerdeplass i Lillehammer. Foto: Geir Olsen / NTB scanpixVis mer

Bardal: Må innrømme at det er en sur fjerdeplass

Schlierenzauer vant etter fantastisk hopp i første omgang.

(Dagbladet): Anders Bardal lå på en oppløftende tredjeplass etter den første omgangen etter et hopp på 97 meter. I den andre omgangen falt han én plass og ble til slutt nummer fire etter 99 meter i den andre omgangen.

- Jeg føler ikke at jeg gjør noe maks-hopp, men jeg er med oppi der, og det føles godt. Jeg må innrømme at det var en sur fjerdeplass, sier Bardal til NRK.

- Vi skulle gjerne hatt Bardal på pallen, men det kommer, sier Arne Scheie via NRK etter konkurransen.

Det var imidlertid ingen som kunne gjøre noe med suverene Gregor Schlierenzauer som nok en gang viste hvem som er kongen av hoppsporten. Østerrikeren landet bare på 97 meter i finaleomgangen, men det holdt likevel til seier, fem poeng foran japanske Taku Takeishi som ble nummer to. Richard Freitag snek seg også foran Anders Bardal.

Det var Østerrikerens 52. verdenscupseier.

Kanonhopp Anders Bardal ledet konkurransen lenge i den første omgangen, før en Østerriker ville vise seg fram. Gregor Schlierenzauer slo til med et hopp på hele 105,5 meter, og var i en soleklar ledelse etter den første omgangen, hele 8,3 poeng foran Taku Takeishi.

- Det er et strålende hopp. Det er bare å ta av seg hatten for en av tidenes hoppere, utbrøt Arne Scheie under sendingen på NRK.

- Jeg er glad. Forhåpentligvis kan jeg få et godt resultat, sa en ydmyk Schlierenzauer til NRK etter det fantastiske hoppet.

Tom Hilde lå på en skuffende 21. plass etter første omgang etter et hopp på 95 meter. Han fulgte opp med et hopp på 94,5 meter i andre omgang, og ble til slutt nummer 16.

Øvrige norske plasseringer: Rune Velta 9 og Ole Marius Ingvaldsen 21.

Robert Johansson (87) og Andreas Stjernen (89) fikk ikke hoppe finaleomgangen.