Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bardal nummer 16 - beste nordmann under Grand Prix

- Det er et lite tilbakeslag, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

BESTE NORDMANN:
Anders Bardal ble nummer 16 under finalen i sommerens Grand Prix. Her er han fra et hopp i Vikersund.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
BESTE NORDMANN: Anders Bardal ble nummer 16 under finalen i sommerens Grand Prix. Her er han fra et hopp i Vikersund. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

Anders Bardal på 16.-plass som beste nordmann gjorde at det ble en gedigen norsk nedtur i hoppbakken i årets sommer Grand Prix-finale onsdag.

Hjemmehåpet Severin Freund vant rennet i suveren stil. Han hoppet 137 og 136,5 meter. Han var 5,7 poeng foran japaneren Taku Takeuchi som hoppet 135,5 og 139,6 meter. Østerrikeren Thomas Morgenstern ble nummer tre.

Anders Bardal hoppet 123 og 133,5 meter til 239,6 poeng. Andreas Stjernen endte på plassen bak med etter hopp på 126 og 133 meter. En liten trøst er det at forrige sesongs verdenscupvinner har levert sin beste sesong på plast.

Anders Fannemel lå best an av nordmennene etter en svært dårlig 1. omgang på 19.-plass. Han landet på 129,5 meter, men hopperen fra Hornindal slo av 9,5 meter i finalen og falt ned til 26.-plass.

Andes Jacobsen har også et stykke til storformen og landet på 123,5 og 126,5 meter .Det holdt til 24.-plass.

Tyske Andreas Wank vant sommer Grand Prix sammenlagt. Tom Hilde som endte best av de norske i sammenlagt klarte ikke å ta seg til finalen med 125 meter på 34.-plass. Heller ikke Rune Velta klarte å ta seg videre. Hopperen fra Lommedalen endte på 36.-plass med 121,5 meter.

- Et lite tilbakeslag. Det er små feil som gjør store utslag og vi var heller på ingen måte heldig med forholdene, men dette løser vi i løpet av oktober og november, sa sportssjef for hopperne Clas Brede Bråthen.

(NTB)