GOD FORM: Så glade ble Anders Bardal (t.v.) og Anders Jacobsen da de ble nummer to i lørdagens laghopp. I dag fulgte de opp med hver sin pallplass. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix

 
 


Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GOD FORM: Så glade ble Anders Bardal (t.v.) og Anders Jacobsen da de ble nummer to i lørdagens laghopp. I dag fulgte de opp med hver sin pallplass. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Bardal og Jacobsen hoppet opp på pallen

Freitag vant i Lahti.

Richard Freitag fra Tyskland tok en klar seier i søndagens verdenscuprenn i hopp i Lahti. På seierspallen fikk han selskap av Anders Bardal og Anders Jacobsen.

Freitag hoppet 126,5 og 128,5 meter og seiret 7,3 poeng foran Bardal, som hoppet 121,5 og 126 meter.

Ytterligere 1,1 poeng bak fulgte tyske Severin Freund og Jacobsen, som delte tredjeplassen. Jacobsen hoppet 123 og 127 meter. Bardal hoppet seg opp fra 6.-plass etter første omgang, mens Jacobsen hoppet seg opp fra 4.-plass.

Tom Hilde fulgte opp den gode norske laginnsatsen med 8.-plass.

- Det har vært tungt å komme i gang igjen etter VM, men nå føler jeg at jeg er i gang. Fredag var jeg usikker, men samtidig var det ikke så lenge siden jeg hadde gjort gode skihopp, sa Bardal til NTB.

De norske hopperne har slitt noe under trening og i prøveomgangene i løpet av helgen, men de hevet seg da det var tid for renn. Lørdag ble det annenplass i lagkonkurransen, mens to nordmenn kom på seierspallen søndag.

- Det har vært en problembakke for meg disse dagene, men jeg kjemper bra i konkurransehoppene mine. Jeg må ha en ekstra spenning for å få ut godhoppene mine her, fortalte Jacobsen.

(NTB)