Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bardal og Schlierenzauer trakk seg i protest mot FIS

Hopprennet preget av elendige forhold.

 TRAKK SEG:  Anders Bardal og østerriske Gregor Schlierenzauer sto alene igjen på toppen i første omgang - da valgte begge å trekke seg fra konkurransen. Foto: AP Photo/Jens Meyer/NTB Scanpix
TRAKK SEG: Anders Bardal og østerriske Gregor Schlierenzauer sto alene igjen på toppen i første omgang - da valgte begge å trekke seg fra konkurransen. Foto: AP Photo/Jens Meyer/NTB Scanpix Vis mer

Vanskelige forhold ga hopperne store utfordringer i verdenscupåpningen søndag. Anders Bardal og Gregor Schlierenzauer trakk seg da de sto igjen alene på toppen i første omgang.

Det ble med en førsteomgang preget av forferdelige forhold da den individuelle verdenscupen i hopp startet i Klingenthal søndag.

Polske Krzysztof Biegun ledet meget overraskende da bare Bardal og Schlierenzauer sto igjen på toppen.

Nordmannen måtte vente i flere minutter mens vindmålerne gikk i alle retninger, og til slutt så det ut som om han og Schlierenzauer bestemte seg for at de ikke ville hoppe under gjeldende forhold.

De to spaserte ut av tårnet sammen, og det hele så ut som en protest mot Det internasjonale skiforbundets (FIS) håndtering av rennet.

Rundt en halv time senere ble det bestemt at annen omgang ble avlyst, og dermed sto Biegun igjen som vinneren med sitt hopp på 142,5 meter.

Tyske Andreas Wellinger ble nummer to tre poeng bak med et hopp på 132 meter, mens Jurij Tepes fra Slovenia kom på 3.-plass.

De norske hopperne skuffet stort. Ole Marius Ingvaldsen var den eneste som fikk godkjent med sin 13.-plass, mens Anders Fannemel ble nummer 29.

Tom Hilde klarte ikke å kvalifisere seg for finaleomgangen.

(NTB)