Bardal økte ledelsen i verdenscupen

- Jeg har bestemt meg for ikke å tenke poeng.

ØKTE I VERDENSCUPEN: Anders Bardal (t.v.) måtte seg seg slått av Daiki Ito (midten), men økte til sin nærmeste utfordrer Gregor Schlierenzauer i verdenscupen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Martti Kainulainen/Lehtikuva
ØKTE I VERDENSCUPEN: Anders Bardal (t.v.) måtte seg seg slått av Daiki Ito (midten), men økte til sin nærmeste utfordrer Gregor Schlierenzauer i verdenscupen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Martti Kainulainen/LehtikuvaVis mer

- Hvis jeg gjør jobben min kan det meste gå, sa Anders Bardal etter «comebacket» i verdenstoppen.

Søndagens 2.-plass i den lille bakken gjorde at nordtrønderen økte ledelsen i verdenscupen sammenlagt. Bare japaneren Daiki Ito var bedre i Lahtis. Han slo Bardal med 6,3 poeng.

Den sterkeste utfordreren, Gregor Schlierenzauer, ble nummer seks, og det betyr at Bardal er i føringen med 84 poeng i verdenscupsammendraget foran de fire siste rennene.

- Jeg har bestemt meg for ikke å tenke poeng, men gjør jeg jobben min kan det meste gå, sa Bardal til NTB etter den sterke helgen i vindfulle Lahtis.

Best Lørdag hadde han nest beste poengsum av samtlige hoppere da Norge ble nummer fire i lagkonkurransen, og søndag hadde han det desidert beste hoppet i 2. omgang med 96 meter. Bardal lå på 9.-plass etter det første hoppet på 90,5 meter.

- Dette ga en veldig god opplevelse etter et par helger der jeg ikke har vært kjempefornøyd. Hoppet på 96 meter viser at selvtilliten er der den skal være. Jeg hadde nok litt tur i det andre hoppet, men det er bare å ta imot de forholdene du får. Ja, jeg var klart best i det andre hoppet. Det får jeg ta med meg inn i de neste konkurransene i Granåsen og Holmenkollen, sa Bardal.

Trygghet Bardal går inn i den siste kritiske fasen av verdenscupen med all den tryggheten han trenger. Han kan bli den første nordmannen som vinner verdenscupen siden Espen Bredesen vant i 1994. Bredesen og Vegard Opaas er de eneste fra Norge som har vunnet verdenscupen siden den ble innført i 1979/80.

- Ingenting er avgjort. Schlierenzauer hoppet bedre i dag enn han har gjort på en stund. Det viktigste er at jeg tar med meg disse rennene videre. Jeg har tatt store steg i hele vinter, sa Bardal, som var tydelig lettet etter prestasjonene i Finland.

De to siste rennene i årets verdenscup går i den store skiflygingsbakken i Planica. Bardal er ikke nervøs for den oppgaven selv om han ikke lyktes med å prege listene verken i Oberstdorf eller under VM i Vikersund da det sto skiflyging på programmet.

- Jeg kan ikke gjøre annet enn å gjøre den jobben jeg skal, sa Bardal om sesongens siste utfordring.

Den kan gi ham pokalbeviset på at han har vært sesongens beste skihopper. Bardal mangler ikke akkurat motivasjon foran avslutningen i verdenscupen.

(NTB)