Bardal økte ledelsen i verdenscupen

- Sjansene øker, sier landslagstrener Stöckl.

HOPPET SEG OPP: Anders Bardal hoppet seg opp fra åttende- til fjerdeplass i finaleomgangen og økte ledelsen i verdenscupen sammenlagt til 112 poeng.Foto: Ned Alley / Scanpix
HOPPET SEG OPP: Anders Bardal hoppet seg opp fra åttende- til fjerdeplass i finaleomgangen og økte ledelsen i verdenscupen sammenlagt til 112 poeng.Foto: Ned Alley / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Anders Bardal lå på en noe skuffende åttendeplass etter første omgang på hjemmebane i Granåsen, men vartet opp med et glimrende hopp på 136 meter under vanskelige forhold i finaleomgangen og avanserte til en fjerdeplass.

Selv om pallplassen glapp foran trønderpublikummet, var verdenscuplederen strålende fornøyd med uttellinga: Nærmeste rival i sammendraget, østerrikske Gregor Schlierenzauer, endte nemlig på en 12. plass. Det betyr at Bardal nå har 112 poeng å gå på foran de to siste helgene av sesongen i Holmenkollen og Planica.

- Sjansen vokser, nå som det er over 100 poeng. Vi telte hver hopper som kom mellom Anders og Schlierenzauer på resultatlista, og til slutt ble det ganske mange. Derfor er vi er veldig fornøyde, sier landslagstrener Alexander Stöckl til NRK.

Gleder seg til Kollen Bardal tillater seg imidlertid ikke å telle poeng før sesongen er over, men konstaterer i det minste at han fortsatt er i ledelsen, og fortsatt vil ha den foran første renn av sesongavslutningen i skiflygingsbakken i Planica.

- Nå har jeg i hvert fall den gule ledertrøya i Kollen også, så det er bra. Det er et renn jeg gleder meg til. Kollen er en bakke jeg trives veldig godt i, men det gjør Schlierenzauer også, sier Bardal til NRK.

Sportssjef Clas Brede Bråthen er glad nordtrøderen ikke forskutterer noe som helst.

- Det er viktig ikke å tenke at dette er behagelig forsprang. Anders må fortsette å være i angrepsposisjon. Det var sånn han jobbet seg igjennom dette her. Nå må han være ordentlig offensiv framover, sånn at vi kan ta det hjem til slutt, sier Bråthen til NRK.

Tar Bardal det hjem, som sportssjefen håper på, vil han bli den tredje norske sammenlagtvinneren av verdenscupen i selskap med Espen Bredesen (1993/94-sesongen) og Vegard Oppaas (1986/87).

Bakkerekord og seier Japanske Daiki Ito vant et strålende verdenscuprenn i Trondheim, som blant annet ga to forbedringer av bakkerekorden. Ito lå som nummer to etter første omgang, men flesket til med 141 meter i finaleomgangen, og henviste dermed tyske Richard Freitag til annenplass.

Simon Ammann fra Sveits ble nummer tre.

Bardal var eneste nordmann som bidro til å sette farge på rennet. Andreas Stjernen ble nest beste nordmann på en 16. plass, Anders Fannemel 18, Rune Velta 20 og Vegard Sklett 29.

Kenneth Gangnes og Tom Hilde endte opp uten verdenscuppoeng da de ikke kvalifiserte seg til finaleomgangen. Søndag kommer det nye sjanser til å imponere på hjemmebane når det er individuelt renn i Holmenkollen.