Bardal operert: - Skaden var mer komplisert enn vanlig

Tidsdrama mot VM.

OPERASJON:  Anders Bardal. 
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
OPERASJON: Anders Bardal. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Anders Bardal ble operert i den venstre hånda i dag etter fallet i polske Wisla sist torsdag. Operasjonen var vellykket, og han håper å rekke VM i Falun.

- Anders har vært gjennom en operasjon i håndleddet i dag. Skaden var riktignok mer komplisert enn vanlig, forteller fysioterapeut/manuellterapeut Lars Haugvad, som koordinerer helseteamet til hopplandslaget.

- Dette betyr at bruddet i hånda er blitt forsterket med plater og skruer, men alt har gått etter planen. Det tar tradisjonelt fire til seks uker å lege et slikt brudd, sier Haugvad.

Operasjonen fant sted på St. Olavs Hospital i Trondheim.

Monsterhopp Bardal landet på 140 meter i Wisla, én meter over bakkerekorden. Det var et kjempehopp, men etterpå måtte han i bakken. Da skjedde det fatale:

Han brakk hånda, og ble kjørt til sykehus.

Bardal er ved godt mot etter operasjonen:

- Jeg stoler på planen som helseteamet har presentert for meg. Den høres fin ut. Målsettingen er å rekke VM i Falun, men jeg stiller ikke opp for å bli nummer 25, sier han i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

Forsiktig optimist Han fortsetter:

- Det er i dag fire uker og to dager til kvalifiseringen i liten bakke begynner, og jeg er forsiktig optimist. Jeg skal gjøre alt jeg kan for at jeg står klar på bommen i VM. Det hadde vært moro å prestere på høyt nivå i Sverige. Jeg tror dette blir et fantastisk mesterskap.

Også sportssjef Clas Brede Bråthen er forsiktig optimist. I pressemeldingen sier han:

- Det er selvsagt fullt mulig å komme tilbake i hoppbakken etter en slik skade. Skihoppere er generelt tøffe idrettsutøvere, og en av våre mestvinnende utøvere gjennom tidene er selvsagt intet unntak i så måte.

Bråthen fortsetter:

- Anders vil ha tilgang på landets beste ekspertise i forhold til å gjøre avbrekket så kort som mulig. Vi håper å se ham i toppform på bommen når gullet fra Val di Fiemme skal forsvares i Falun.

Bardal skal etter planen kaste gipsen om en uke. Han vil få tilpasset en karbonfiberskinne på håndleddet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer