Bardal operert: - Skaden var mer komplisert enn vanlig

Tidsdrama mot VM.

OPERASJON:  Anders Bardal. 
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
OPERASJON: Anders Bardal. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Anders Bardal ble operert i den venstre hånda i dag etter fallet i polske Wisla sist torsdag. Operasjonen var vellykket, og han håper å rekke VM i Falun.

- Anders har vært gjennom en operasjon i håndleddet i dag. Skaden var riktignok mer komplisert enn vanlig, forteller fysioterapeut/manuellterapeut Lars Haugvad, som koordinerer helseteamet til hopplandslaget.

- Dette betyr at bruddet i hånda er blitt forsterket med plater og skruer, men alt har gått etter planen. Det tar tradisjonelt fire til seks uker å lege et slikt brudd, sier Haugvad.

Operasjonen fant sted på St. Olavs Hospital i Trondheim.

Monsterhopp Bardal landet på 140 meter i Wisla, én meter over bakkerekorden. Det var et kjempehopp, men etterpå måtte han i bakken. Da skjedde det fatale:

Han brakk hånda, og ble kjørt til sykehus.Bardal er ved godt mot etter operasjonen:

- Jeg stoler på planen som helseteamet har presentert for meg. Den høres fin ut. Målsettingen er å rekke VM i Falun, men jeg stiller ikke opp for å bli nummer 25, sier han i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.