Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bardal operert: - Skaden var mer komplisert enn vanlig

Tidsdrama mot VM.

OPERASJON:  Anders Bardal. 
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
OPERASJON: Anders Bardal. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Anders Bardal ble operert i den venstre hånda i dag etter fallet i polske Wisla sist torsdag. Operasjonen var vellykket, og han håper å rekke VM i Falun.

- Anders har vært gjennom en operasjon i håndleddet i dag. Skaden var riktignok mer komplisert enn vanlig, forteller fysioterapeut/manuellterapeut Lars Haugvad, som koordinerer helseteamet til hopplandslaget.

- Dette betyr at bruddet i hånda er blitt forsterket med plater og skruer, men alt har gått etter planen. Det tar tradisjonelt fire til seks uker å lege et slikt brudd, sier Haugvad.

Operasjonen fant sted på St. Olavs Hospital i Trondheim.

Monsterhopp Bardal landet på 140 meter i Wisla, én meter over bakkerekorden. Det var et kjempehopp, men etterpå måtte han i bakken. Da skjedde det fatale:

Han brakk hånda, og ble kjørt til sykehus.

Bardal er ved godt mot etter operasjonen:

- Jeg stoler på planen som helseteamet har presentert for meg. Den høres fin ut. Målsettingen er å rekke VM i Falun, men jeg stiller ikke opp for å bli nummer 25, sier han i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

Forsiktig optimist Han fortsetter:

- Det er i dag fire uker og to dager til kvalifiseringen i liten bakke begynner, og jeg er forsiktig optimist. Jeg skal gjøre alt jeg kan for at jeg står klar på bommen i VM. Det hadde vært moro å prestere på høyt nivå i Sverige. Jeg tror dette blir et fantastisk mesterskap.

Også sportssjef Clas Brede Bråthen er forsiktig optimist. I pressemeldingen sier han:

- Det er selvsagt fullt mulig å komme tilbake i hoppbakken etter en slik skade. Skihoppere er generelt tøffe idrettsutøvere, og en av våre mestvinnende utøvere gjennom tidene er selvsagt intet unntak i så måte.

Bråthen fortsetter:

- Anders vil ha tilgang på landets beste ekspertise i forhold til å gjøre avbrekket så kort som mulig. Vi håper å se ham i toppform på bommen når gullet fra Val di Fiemme skal forsvares i Falun.

Bardal skal etter planen kaste gipsen om en uke. Han vil få tilpasset en karbonfiberskinne på håndleddet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media