ANDREPLASS: Anders Bardal var fornøyd med hoppet sitt i første omgang av skiflygings-VM. Han ligger på foreløpig andreplass etter to av fire omganger. Foto: Petr David Josek, AP / NTB Scanpix
ANDREPLASS: Anders Bardal var fornøyd med hoppet sitt i første omgang av skiflygings-VM. Han ligger på foreløpig andreplass etter to av fire omganger. Foto: Petr David Josek, AP / NTB ScanpixVis mer

Bardal på andreplass etter to VM-omganger

Klatret én plass da Prevc misset.

(Dagbladet): Anders Bardal er på andreplass etter to av fire omganger i skiflygings-VM i Harrachov.

Han klatret en plass i en andreomgang som ble et lite antiklimaks uten et eneste hopp over 200 meter. Bardal hoppet 188 meter, mens slovenske Peter Prevc, som ledet etter første omgang, hoppet 183 meter.

Tyske Severin Freund klatret opp til førsteplass med et hopp på 191,5 meter i andre omgang.

Bardal lå på tredjeplass etter første omgang. Han hoppet allerede som nummer 2 og fløy 203,5 meter nedover storbakken.

Etter Bardals hopp ble forholdene dårligere, så resten av omgangen var det svært få lange hopp - helt til Severin Freund hoppet like langt som Bardal med langt dårligere forhold, og tok ledelsen 7,2 poeng foran nordmannen.

Bardal var fornøyd med åpningen på konkurransen som fortsetter med andre omgang i ettermiddag og hopp nummer tre og fire i morgen.

- Det var en fin start. Det var kanskje det beste hoppet mitt så langt i bakken. Fortsatt er det litt å jobbe med, så det blir spennende å se, sa han til NRK etter første omgang.

Anders Fannemel ligger på sjuendeplass, Bjørn Einar Romøren er nummer 18, mens Rune Velta er nummer 26 etter første VM-dag i Tsjekkia.