UTENFOR PALLEN: Anders Bardal lå på tredjeplass etter første omgang, men ble til slutt nummer fire i Kuopio. Foto: MARTTI KAINULAINEN, AP / NTB SCANPIX
UTENFOR PALLEN: Anders Bardal lå på tredjeplass etter første omgang, men ble til slutt nummer fire i Kuopio. Foto: MARTTI KAINULAINEN, AP / NTB SCANPIXVis mer

Bardal på fjerdeplass i Kuopio

Anders Jacobsen kom ikke til finaleomgangen.

Anders Bardal klarte ikke å forsvare tredjeplassen fra første omgang og falt ned til fjerdeplass i verdenscuprennet i den store bakken i Kuopio i dag.

Han fikk 127,5 meter i finaleomgangen, og det var ikke godt nok til å holde japaneren Daiki Ito bak seg. Ito hoppet seg forresten opp til annenplass med sitt sistehopp på 132 meter, finaleomgangens beste.

Polske Kamil Stoch sikret seg en soleklar ledelse etter et kjempehopp på 135 meter i første omgang, og han beholdt ledelsen etter å ha landet på 129 meter i finaleomgangen. Totalt fikk han 268,1 poeng. Han slo Ito med 10,9 poeng - en suveren seier altså.

Tyskeren Sigmund Freund tok tredjeplassen. Han hoppet 130 meter i finaleomgangen, men var ustø i nedslaget og tapte litt til Bardal, men ikke nok. Det skilte 1,5 poeng mellom dem til slutt.

Tom Hilde var ikke heldig med sitt andrehopp. Han fikk 125 meter og falt fra fjerde- til niendeplass.

Andreas Stjernen endte på 18.-plass, mens Anders Jacobsen var uheldig både med forholdene og hoppet sitt og kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen. Han endte på 35.-plass.

(NTB)