TREDJEPLASS:  Anders Bardal ble nummer tre i hopprennet i Kulm. Foto: AFP PHOTO/ DIETER NAGL
TREDJEPLASS: Anders Bardal ble nummer tre i hopprennet i Kulm. Foto: AFP PHOTO/ DIETER NAGLVis mer

Bardal på pallen

Robert Kranjec vant skiflygingen i Kulm.

Anders Bardal ble nummer tre i verdenscuprennet i skiflyging i Kulm søndag. Han viser god form foran VM. Robert Kranjec fra Slovenia vant.

Det ble kun gjennomført én omgang etter at rennet var blitt utsatt fra lørdag på grunn av vind og snø. Det skal arrangere ytterligere ett renn søndag. Da skal det hoppes i to omganger. Kranjec hoppet 206 meter og vant med 5,7 poengs margin til det østerrikske hjemmehåpet Thomas Morgenstern.

Bardal var 10,9 poeng bak den slovenske vinneren. Han hoppet 205,5 meter.

- Jeg er der jeg skal være, nemlig i nærheten. En bra følelse, sa Steinkjer-hopperen.

De norske hopperne markerte seg med solid laginnsats og hadde fire blant de ti beste. Vegard Haukø Sklett ble nummer fem, Rune Velta nummer åtte og Johan Remen Evensen nummer ni.

Evensen på rett vei Spesielt Evensen var lettet. Han viser VM-takter etter en svak sesong. 183 meter ble fasit med omgangens dårligste forhold.

- Jeg følte at jeg gjorde et veldig godt skihopp. Jeg hadde de dårligste forholdene av alle i toppen, og fra bom fem hoppet jeg ikke lenger. Det ble topp ti-plassering, og det skal jeg være veldig fornøyd med etter den starten på sesongen jeg har hatt, sa Evensen til NTB.

Han har endret teknikken denne sesongen. Det har vært en stor utfordring for Molde-hopperen.

- Jeg flyr fortsatt, selv om jeg har endret teknikken på hoppkanten. Det er veldig betryggende. Jeg ville vært fem-seks plasser lengre opp med samme forhold som de andre, sa verdensrekordholderen.

Velta over 200 For øyeblikket ligger Bardal, Evensen, Sklett og Velta godt an i kampen om plass på VM-laget i Vikersund.

- Det kjentes veldig bra ut. Jeg justerte litt i flygingsbiten fra prøvehoppet. Jeg var mer tålmodig og fløy bra. Jeg er veldig fornøyd og bare koser meg. Kjempeartig, sa Sklett.

- Det var kjempemorsomt. Av en eller annen grunn så får jeg til å treffe kanten veldig bra her, noe jeg ikke har gjort tidligere i år. Jeg tenker så klart på VM. Jeg har ikke satt meg noe resultatmål, men skal gjøre alt for å bli med. Jeg håper dette var en god søknad, sa Velta, som for første gang hoppet over 200 meter søndag med 200,5 i treningshoppet før han økte til 203 i det første verdenscuprennet.

Kenneth Gangnes kom på 23.-plass, Bjørn Einar Romøren ble nummer 27 og Atle Pedersen Rønsen nummer 29.

For Romøren begynner det å haste foran VM. - Jeg ble sen, sto bakpå og manglet fart slik at jeg ikke klarte å runde nedover. Da ble det kjedelig, sa en skuffet Romøren.

(NTB)