Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bardal står over verdenscuprenn

- Vi har vært usikre.

DROPPER KULM: Anders Bardal står over helgens verdenscupprenn.
Anders Bardal
Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
DROPPER KULM: Anders Bardal står over helgens verdenscupprenn. Anders Bardal Foto: Sjur Stølen / Dagbladet Vis mer

Anders Bardal prioriterer fysisk trening på hjemmebane. Steinkjer-hopperen dropper helgens skiflyging i Kulm.

- Vi har vært usikre. Anders føler seg i god form, men det er store ting som kommer senere i vinter med OL og VM i skiflyging. Anders prioriterer fysisk trening, sier landslagssjef Alexander Stöckl til NTB.

- Det store spørsmålet var om vi skulle ta et taktisk valg eller dra til Kulm for å kjøre på, sier Stöckl.

En avveining har vært om trening kan komme til å ødelegge Bardals sammenlagtmuligheter i verdenscupen.

Fra før er det kjent at Tom Hilde (Asker) og Anders Jacobsen (Ringkollen) står over Kulm. Hilde skal trene med en balanseekspert, mens Jacobsen skal trene opp fysikken.

Merker slitasje Til Kulm reiser Daniel Tande (Kongsberg), Robert Johansson (Søre Ål), Andreas Stjernen (Sprova), Rune Velta (Lommedalen), Anders Fannemel (Hornindal) og Ole Marius Ingvaldsen (Steinkjer). De tre førstnevnte var ikke med til hoppuken, men får en gyllen sjanse til å vise seg fram nå.

- En hektisk periode venter. Da må vi tenke på totalbelastningen. Jeg merker litt slitasje, men jeg er overrasket over hvor godt hopperne har taklet hoppuken, sier Stöckl.

Ikke nok rotasjon Den tysk-østerrikske hoppuken ble ikke helt den store suksessen for Norge. Jacobsen er på gang etter kneoperasjonen, mens Bardal ble best nordmann sammenlagt med sjetteplass.

- Vi mangler fortsatt litt på det tekniske. Flere har ikke nok rotasjon i satsen. Når en ser på Thomas Morgenstern og Thomas Diethart, ser en at vi også må få til mer rotasjon. Det er det vi trenger, sier Stöckl.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media