Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bardal stormet forbi pressen etter mislykket hopp

- Når jeg blir forbanna, blir jeg forbanna.

UHELDIG: Anders Bardal var uheldig med forholdene i finaleomgangen og endte som nummer ni i fredagens verdenscuprenn i hopp. Tyske Severin Freund vant klart.Foto: ULF PALM / TT / NTB scanpix
UHELDIG: Anders Bardal var uheldig med forholdene i finaleomgangen og endte som nummer ni i fredagens verdenscuprenn i hopp. Tyske Severin Freund vant klart. Foto: ULF PALM / TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anders Bardal var uheldig med forholdene i finaleomgangen og endte som nummer ni i fredagens verdenscuprenn i hopp. Tyske Severin Freund vant klart.

Bardal gjorde et godt førstehopp og kjempet om en pallplass i Lahti, men et svev på 118 meter i finalen ødela for Steinkjer-hopperen. Han fikk for lite luft og falt ned fra 4.- til 9.-plass. Bardal landet på 129 meter i første omgang.

Totalt fikk Bardal 251,7 poeng fra dommerjuryen. Han endte 24,9 poeng bak Freund, som tok sin sjuende verdenscupseier i karrieren. Freund vant 11 poeng foran østerrikske Stefan Kraft, mens OL-mester Kamil Stoch ble nummer tre.

Forbanna Etterpå var Bardal rasende, og stormet forbi pressen, skriver NRK.

- Det sistehoppet ble ikke helt sånn som jeg hadde sett for meg, og da blir jeg forbanna. Da må jeg komme meg litt unna, sier Anders Bardal til NRK.

- Når jeg blir forbanna, blir jeg forbanna. Da er det like greit å holde seg unna. Jeg gjør ikke noe mot noen, men jeg er ikke noe trivelig å være sammen med, sier han til kanalen.

I likhet med Bardal var også Gregor Schlierenzauer uheldig med forholdene i Lahti-bakken. Østerrikeren var nummer to etter første omgang, men datt ned til 8.-plass etter et hopp på 115,5 meter.

Svak norsk dag Rune Velta hoppet to ganger 120,5 meter og fikk totalt 236,2 poeng. Det holdt til en 15.-plass. For Anders Fannemel ble det en 17.-plass etter svev på 119,5 og 121,5 meter. Hornindal-hopperen endte opp med 233 poeng.

Andreas Stjernen hevet seg med et sistehopp på 121 meter. Juryen ga ham totalt 225,1 poeng, som gjorde ham til nummer 19 i rennet. Norge hadde fire hoppere blant de 20 beste i finaleomgangen.

Anders Jacobsen (115 meter) og Ole Marius Ingvaldsen (109) klarte ikke å ta seg videre fra første omgang. Den norske duoen ble henholdsvis nummer 37 og 46.

(NTB/Dagbladet)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!