KLASSEHOPP: Begge Anders Bardals konkurransehopp var lengre enn den offisielle bakkerekorden i Granåsen. Foto: Ned Alley / Scanpix
KLASSEHOPP: Begge Anders Bardals konkurransehopp var lengre enn den offisielle bakkerekorden i Granåsen. Foto: Ned Alley / ScanpixVis mer

Bardal svevde bakken ned til NM-gull og kongepokal

- To eksepsjonelle hopp, skryter landslagtreneren.

(Dagbladet): Norges beste og mest stabile hopper denne sesongen, Anders Bardal, kunne tirsdag juble for sitt sjette NM-gull og sin første kongepokal da han gikk til topps i storbakkerennet i Granåsen.

Steinkjer-hopperen var desidert lengst i begge omganger med svev på 140,5 meter og 146 meter. Trønderen hadde problemer med å holde seg på beina på bakkerekordlengden, og ble hardt straffet stilmessig, men holdt unna for Bjørn Einar Romøren, som ledet etter første omgang.

- Akkurat nå er jeg fortsatt høytsvevende. Det pumper i kroppen. Det var et bra skihopp og jeg fløy langt, sa Bardal til NRK etter triumfen.

Bardals sistesvev var hele seks meter lengre enn den offisielle bakkerekorden i Granåsen, som må settes i internasjonale renn. Den er delt mellom Gregor Schlierenzauer og Adam Malysz på 140 meter, ifølge NTB.

Romøren på rett vei Romøren virker å være tilbake på rett spor etter en blytung sesonginnledning. Søndag ble han nummer sju i verdenscuprennet i Val di Fiemme. Tirsdag fulgte han opp med å NM-sølv bak Bardal.

- Når jeg klarer å være i nærheten av Bardal, må jeg være fornøyd. Det er mye å rette på, men det flyr allikevel, og det er utrolig deilig, sa Romøren til NRK.

- Det var en god konkurranse. To ekspesjonelle hopp fra Bardal, og to veldig gode hopp av Romøren. Jeg er særlig fornøyd med innsatsen til de to. Inntrykket er at det er et høyt nivå for tiden. Det er mange unge som hopper på et bra nivå, særlig blant juniorene, konkluderte landslagstrener Alexander Stöckl overfor NRK.

Jacobsen fornøyd med comebacket Anders Fannemel fra Hornindal IL tok bronsemedaljen - nordfjordingens første NM-medalje.

Anders Jacobsen gjorde et brukbart comeback på nasjonalt toppnivå, og særlig hoppet på 133,5 meter i finaleomgangen, som tok ham opp til en sjettelass til slutt, gjør at 26-åringen ikke utelukker full satsing neste sesong.

- Sistehoppet var bra, og det var gøy. Nå skal jeg smake litt på følelsen i kveld, så får vi se. Det kan godt hende (at NRK mister en ekspertkommentator), sier Jacobsen til NRK.

Til de kommende verdenscuprennene i Team Tour i Tyskland med renn i Willingen, Klingenthal og Oberstdorf drar de tre beste fra NM foruten Vegard Haukø Sklett, Rune Velta og Andreas Stjernen. Den siste plassen står mellom Atle Pedersen Rønsen og Vegard Swensen, skriver NTB.