SØLV: Anders Bardal i svevet som tok ham fra tredje- til andreplass i andre omgang i går. Dagens tredje og fjerde omgang i Harrachov ble avlyst på grunn av vind, og Bardal tok dermed VM-sølv i skiflyging. Foto: David W. Cerny, Reuters / NTB Scanpix
SØLV: Anders Bardal i svevet som tok ham fra tredje- til andreplass i andre omgang i går. Dagens tredje og fjerde omgang i Harrachov ble avlyst på grunn av vind, og Bardal tok dermed VM-sølv i skiflyging. Foto: David W. Cerny, Reuters / NTB ScanpixVis mer

Bardal tok VM-sølv etter avlysning i Harrachov

Gårsdagens to omganger ble avgjørende.

(Dagbladet): Anders Bardal tok sølv i VM i skiflyging i Harrachov i Tsjekkia etter at halve konkurransen blåste bort.

Det skulle hoppes to omganger i dag for å avslutte den individuelle konkurransen som startet i går kveld. Men etter gjentatte utsettelser valgte juryen til slutt å avlyse dagens omganger på grunn av de umulige vindforholdene.

Bardal ble dermed nummer to, 11,1 poeng bak tyske Severin Freund. Peter Prevc ledet etter første omgang i går, men sloveneren klarte ikke følge opp i andre omgang, og endte på bronseplass.

Bardal har tatt VM-sølv og -bronse i lagkonkurranse i skiflyging tidligere, men dette var hans første individuelle medalje i skiflyging. 

Anders Fannemel ble nest beste nordmann på sjuendeplass. Bjørn Einar Romøren ble nummer 18, mens Rune Velta ble nummer 26.