Bardal vant sommerhoppuka

Men Robert Johansson vant avslutningsrennet.

 TIL TOPPS:   Anders Bardal gikk til topps i sommerhoppuka, selv om han ikke vant avslutningsrennet. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
TIL TOPPS: Anders Bardal gikk til topps i sommerhoppuka, selv om han ikke vant avslutningsrennet. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer

Robert Johansson (23) har vist sterk hopping på plast og vant avslutningsrennet i Midtstubakken tirsdag. Han tok annenplassen i sommerhoppuka bak Anders Bardal.

 Johansson imponerte stort, og for annen dag på rad slo han samtlige landslagshoppere, inkludert sammenlagtvinneren Bardal.

- Jeg er mange hakk bedre enn i fjor på denne tiden. Egentlig går jeg bare rundt og smiler. Dette gir enorm inspirasjon. Jeg koser meg så mye på trening om dagen og skjønner at det er dette jeg vil holde på med, sier skihopperen fra Søre Ål.

Johansson var gjennom en ankeloperasjon i fjor høst. Først siden november har han kunnet trene for fullt.

- Ankelen har hemmet meg i treningsarbeidet de siste årene, og det er ikke noe som er bedre enn å få trene for fullt. Hoppingen har aldri fungert bedre, og jeg er godt i rute til sesongstart, sier han.

Kanskje kan belønningen være at han får matche seg blant de beste i sommerens Grand Prix-renn eller senere representasjonsoppgaver.

Selv om Johansson vant avslutningsrennet, var det Anders Bardal som vant sommerhoppuken sammenlagt med 8,9 poengs margin etter rennene i Lillehammer, Gjerpenkollen og Midtstubakken.

- Dette var en mye bedre dag på jobben enn under mandagens renn, men jeg har fortsatt mye å gå på, sa Bardal etter 2.-plassen tirsdag, slått av Johansson med halvannet poeng.

Det 17 år gamle stortalentet Mats Berggaard tok tredjeplassen sammenlagt. Hopperen fra Stranden slo blant andre landslagshopperne Andreas Stjernen, Kim Renè Elverum Sorsell, Anders Fannemel og Rune Velta i sammendraget.

I kvinnenes konkurranse vant Maren Lundby både tirsdag og sammenlagt. Line Jahr fulgte nærmest både i tirsdagens renn og sammenlagt. (NTB)