Bardal vraket etter treninga

- Han er skuffa, sier sportssjefen.

SAPPORO (Dagbladet.no): Anders Bardal ble veid og funnet for lett for storbakkerennet i ski-VM etter dagens treningsomganger, og dermed blir det Sigurd Pettersen, Tom Hilde, Roar Ljøkelsøy, og Anders Jacobsen som hopper for Norge i morgen.

Ifølge sportssjef Clas Brede Braathen trengte hoppledelsen den siste treninga for å ta ut laget.

- Ja, vi var ganske sikre på Anders Jacobsen og Roar Ljøkelsøy, men mellom de tre andre var det så åpent at den siste treninga her ble helt avgjørende for hvem vi tok ut, sier sportssjefen til Dagbladet.no.

Med 109 og 103 meter i bakken der rekorden er på 145 meter, ble Bardal akkurat de meterne for puslete for en plass på laget. Til sammenligning hoppet Tom Hilde 98 og 120 meter på treninga.

- Han er selvfølgelig litt skuffa akkurat nå, uten at vi har hatt så mye tid til å prate om det. Alle idrettsutøvere på dette nivået vil jo gjerne konkurrere, sier Braathen.

Kvalifisering til selve rennet pågår akkurat nå i Okurayama-bakken i Sapporo.

FÅR IKKE HOPPE: Anders Bardal (til høyre) er vraket til lørdagens VM-konkurranse i Sapporo. Anders Jacobsen var selvskreven. Foto: SCANPIX
FÅR IKKE HOPPE: Anders Bardal (til høyre) er vraket til lørdagens VM-konkurranse i Sapporo. Anders Jacobsen var selvskreven. Foto: SCANPIX Vis mer