VISER FORM:  Anders Bardal ble nummer tre i gårsdagens kvalifisering.
VISER FORM: Anders Bardal ble nummer tre i gårsdagens kvalifisering.Vis mer

Bardals lønn i fritt fall. I dag kan han tjene 229 000 kroner

Klart for normalbakke.

FALUN (Dagbladet): Inntektene til Anders Bardal (32) har stupt denne sesongen. Vinner han VM-gull i dag, kan mye rettes opp.

Bardal er tittelforsvarer i normalbakken. Seieren i Val di Fiemme for to år siden er det største øyeblikket i karrieren, forteller han. Klokka 16.30 i dag skal han prøve å kopiere bragden i Falun.

- Hoppinga begynner å nærme seg et bra nivå. Men jeg er nok ikke blant dem det snakkes høyest om i gullkampen, sier trønderen.

Har svingt I går kveld kom han på 3. plass i kvalifiseringen, 1,8 poeng bak vinneren Simon Ammann fra Sveits. Det lover bra, men sesongen har svingt.

Så langt ligger han på 21. plass i verdenscupen. Dette har gitt 241 000 kroner i premiepenger fra det internasjonale skiforbundet FIS.

Forrige sesong hoppet Bardal inn 960 000 kroner. De to åra før der igjen bikket han over millionen.

- Den dagen jeg begynner å tenke på penger er jeg ferdig, sier topphopperen.

Tomt Premiepengene fra FIS er hovedinntektskilden.

- Jeg har satt penger til side, og investert i tomt. Jeg bryr meg ikke om at jeg tjener lite. Verre er det at jeg ikke har fått konkurrert, sier Bardal, som er frisk igjen etter et brudd i håndleddet.

En seier i dag er verdt rundt 229 000 kroner. Med andre ord: Han kan hoppe i nesten like mye på ett renn som han har gjort hele sesongen. Andreplass gir 144 000 kroner, og 3. plass 86 000 kroner.