<strong>VISER FORM:</strong>  Anders Bardal ble nummer tre i gårsdagens kvalifisering.
VISER FORM: Anders Bardal ble nummer tre i gårsdagens kvalifisering. Vis mer

Bardals lønn i fritt fall. I dag kan han tjene 229 000 kroner

Klart for normalbakke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FALUN (Dagbladet): Inntektene til Anders Bardal (32) har stupt denne sesongen. Vinner han VM-gull i dag, kan mye rettes opp.

Bardal er tittelforsvarer i normalbakken. Seieren i Val di Fiemme for to år siden er det største øyeblikket i karrieren, forteller han. Klokka 16.30 i dag skal han prøve å kopiere bragden i Falun.

- Hoppinga begynner å nærme seg et bra nivå. Men jeg er nok ikke blant dem det snakkes høyest om i gullkampen, sier trønderen.

Har svingt I går kveld kom han på 3. plass i kvalifiseringen, 1,8 poeng bak vinneren Simon Ammann fra Sveits. Det lover bra, men sesongen har svingt.

Så langt ligger han på 21. plass i verdenscupen. Dette har gitt 241 000 kroner i premiepenger fra det internasjonale skiforbundet FIS.

Forrige sesong hoppet Bardal inn 960 000 kroner. De to åra før der igjen bikket han over millionen.

- Den dagen jeg begynner å tenke på penger er jeg ferdig, sier topphopperen.

Tomt Premiepengene fra FIS er hovedinntektskilden.

- Jeg har satt penger til side, og investert i tomt. Jeg bryr meg ikke om at jeg tjener lite. Verre er det at jeg ikke har fått konkurrert, sier Bardal, som er frisk igjen etter et brudd i håndleddet.

En seier i dag er verdt rundt 229 000 kroner. Med andre ord: Han kan hoppe i nesten like mye på ett renn som han har gjort hele sesongen. Andreplass gir 144 000 kroner, og 3. plass 86 000 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer