Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bare 12000 ville se irsk målfest

Irland slo Nord-Irland 5-0.

SCORET TO: En fornøyd Robbie Keane på glisne Lansdowne Road.Foto: SCANPIX/REUTERS/Cathal McNaughton
SCORET TO: En fornøyd Robbie Keane på glisne Lansdowne Road.Foto: SCANPIX/REUTERS/Cathal McNaughton Vis mer

Bare 12.083 tilskuere møtte opp til det irske landslagsderbyet tirsdag, men de fikk se en målfest da Irland slo Nord-Irland 5-0.

Robbie Keane scoret to ganger, mens debutantene Stephen Ward og Simon Cox nettet en gang hver. Craig Cathcart var eneste nordirske spiller som lagde nettsus, og det var i eget mål.

Entusiasmen for kampen var moderat både blant spillere og publikum. Nord-Irland kom til Dublin med et svært B-preget lag, mens hjemmelagets landslagssjef Giovanni Trapattoni likte det svært dårlig da Anthony Stokes meldte forfall fordi han er «sliten».

Uansett tok Irland grundig revansj for 0-1-tapet i lagenes forrige møte i 1999.

Ward ga Irland ledelsen fra kloss hold etter corner. Keane doblet den da han brøt et svakt tilbakespill, mens Cathcart ga Irland tre måls ledelse til pause. Vondt ble verre for nordirene da Adam Thompson ble utvist for å dytte Keane i feltet, og på straffesparket satte Keane inn sitt 48. landslagsmål.

Cox satte punktum ti minutter før slutt.

Hjemmelaget koblet dermed grepet om landslagsturneringen som også omfatter Skottland og Wales. I februar vant irene 3-0 over Wales og Skottland med samme sifre mot Nord-Irland.

Ytterligere tre kamper skal spilles på Dublins storstue for fotball denne uken, med Irland - Skottland søndag som en mulig ren finale.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media